Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO O SP-u

Jasmin Repeša: Prvi ću pomoći ako je dostupan netko bolji

Jasmin Repeša
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.11.2014.
u 14:39

– Sada mi je žao što nisam izvješće u cijelosti iznio i javnosti da spriječim zlurade interpretacije. A jedna od njih je i ta da sam se ja vadio na neiskustvo svojih pomoćnika i sportskog direktora – rekao je Repeša.

Iako je na dan sjednice Stručnog savjeta tome pružao otpor, već sljedeće jutro Jasmin Repeša bio je voljan govoriti o svom izvješću o nastupu reprezentacije na SP-u u Španjolskoj. Otvorio se u zagrebačkoj zračnoj luci, neposredno prije polijetanja za Malagu kamo je odveo svoju Cedevitu na večerašnji euroligaški okršaj (20.45 sati).

Sastanak je bio vrhunski

– Prvu smo utakmicu protiv Malage igrali s Tomasom i Babićem, kojih sada neće biti, ali zato će tu biti Ukić i Ramljak, igrači koji su vrlo važni za ovu momčad. U Malagi sam proveo osam mjeseci, a natjecateljski mi ovo nije prvi put da ovdje gostujem.

Vrlo brzo s Malage smo tematski prešli na Sevillu, gdje su naši igrali na SP-u.

– Sada mi je žao što nisam izvješće u cijelosti iznio i javnosti da spriječim zlurade interpretacije. A jedna od njih je i ta da sam se ja vadio na neiskustvo svojih pomoćnika i sportskog direktora. A zapravo sam rekao kako ja, ako itko smatra da su oni razlog onakvog dometa, preuzimam i taj dio odgovornosti jer oni su bili moj izbor.

Domet na SP-u (deseto mjesto) Stručni savjet HKS-a proglasio je očekivanim.

– Mogli smo imati barem jednu pobjedu više. Zapravo, puno stvari moglo je izgledati bolje i ja to preuzimam na sebe. Baš kao što sam odgovoran i za dva odlaska na SP, plasman na OI i prolaz u polufinale Eurobasketa nakon 18 godina. Mislim da govoriti o katastrofi nakon svega nije korektno. Na Stručnom savjetu išlo se do u detalje pa tako i do apsurdnih pitanja je li Tomić u određenom trenutku tražio izmjenu ili nije. Bio je to vrhunski sastanak na kojem ja ništa nisam zadržao za sebe. Tako i treba biti jer, ako nešto nije bilo dobro, to se treba reći da se ne ponovi. Jedna od tema bila je i prijateljska utakmica s Litvom, igrana četiri dana prije početka SP-a, koja je nosila svoju psihološku opasnost u smislu velikog emotivnog punjenja, a potom i pražnjenja. No, ta je utakmica došla u pravi trenutak u smislu popularizacije sporta i, ako je ona donijela bilo što loše, ja to preuzimam na sebe.

Netko je na tom sastanku ustvrdio da je baš nakon Litve krenulo nezadovoljstvo statusom kapetana Roka Ukića i kako se time narušila atmosfera u momčadi.

– Netko je tu i mene pokušao sukobiti s Rokom. Možda je on rekao ovo ili ono, no Roka nema nitko pravo osuditi jer ne postoji igrač koji više voli košarku od njega i koji zna kako je igrao New York, Real, ali i Zaprešić. S obzirom na to da je on na toj utakmici postao reprezentativac s najvećim brojem utakmica, ja mogu razumjeti njegovo nezadovoljstvo, no stvar treba gledati u cijelosti. S obzirom na njegove probleme prethodne sezone, mi smo u tom trenutku bili sretni da on uopće može ići na SP, kao 12., a ne kao prvi razigravač.

Hezonju bih opet vodio

Što kažete za Hezonjino odbijanje da vas pozdravi kad je izlazio iz igre?

– Ako postoji dragulj u Hrvatskoj, uz Šarića, onda je to on. Spreman je osam sati biti u dvorani. Druga je stvar njegov mentalni sklop jer, ako nije među sedam igrača, bolje da nije ni među 12. Mario ima naglašen ego, no bez toga ne možete biti veliki igrač. Nakon jedne utakmice postavljeno mi je pitanje zašto ga nisam potjerao, pogodilo me to pa sam prema jednom novinaru reagirao vrlo nekorektno. Zašto bismo Hezonju zbog jedne loše reakcije eliminirali? Znajte da je on iznimno bitan za budućnost ove reprezentacije i ja bih ga opet vodio. Njega ne zanima ni zlatna medalja ako on nije dao svoj doprinos. To je takva želja da se pokaže.

Treba li Hrvatska američkog razigravača ili ne?

– Draper nije htio igrati pa smo se oslonili na Lafayettea prema kojem su mediji bili nekorektni jer, kada god je on bio na terenu, mi smo bili u plusu. Ne možete sve gledati samo po broju koševa. Ako hoćete da i ja budem zločest, onda ću pitati trebam li dovesti u klub Ilijevskog pa da ni nadareni Mavra ne igra.

Na pitanje želi li biti reizabran, jer mu je mandat istekao, Jasko nije htio odgovoriti.

– Nije vrijeme za to. Ako te netko nazove i kaže kako je od nacionalnog interesa da vodiš reprezentaciju, to ne možeš odbiti, no ako Stručni savjet i Savez smatraju da im je dostupan netko kvalitetniji, ja ću mu prvi pomoći.

>>Ni sjajni Šarić nije pomogao Efesu za slavlje u Kazanju

Komentara 1

MH
mrtav-hladan
22:37 21.11.2014.

Čovjek ima veliko mišljenje o sebi Usta moja hvalite me ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije