Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Struka prihvatila izvješće

Jasmin Repeša preuzeo svu odgovornost za 10. mjesto u Španjolskoj

11.10.2014., Zagreb - ABA liga, 3. kolo, KK Cedevita - KK Partizan. Trener Cedevite Jasmin Repesa.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
18.11.2014.
u 22:48

Što god da zaključe stručnjaci, bit će onako kako odluči predsjednik HKS-a.

Ne sjećamo se da je neki sastanak Stručnog savjeta HKS-a trajao koliko i onaj današnji. Čak tri i pol sata raspravljalo se o izvješćima izbornika nacionalnih selekcija, a najviše o izvješću muškog seniorskog izbornika Jasmina Repeše.

Rijetkost je i da je Stručni savjet bio u kompletnom sastavu kao danas. Bez obzira na to što ga u HKS-u i dalje vode kao člana ovog tijela, pomoćni trener Atlanta Hawksa Neven Spahija takvim se ne osjeća jer je svojedobno sam zatražio razrješenje od dužnosti. A samo je on nedostajao, svi ostali bili su tamo – predsjednik prof. dr. Bojan Matković, Željko Pavličević, Vlado Vanjak, Ivan Sunara, Boris Jakimenko, ali i Jasmin Repeša.

A njega su članovi Stručnog savjeta rešetali pitanjima jer iz njegova izvješća nisu mogli dobiti sve odgovore. A nisu zato što je Repeša tako htio zbog sumnje da bi taj spis mogao dospjeti u javnost i prije no što se SS sastane.

Osigurani nikad bolji uvjeti

Po onome što je u priopćenju obznanio predsjednik Savjeta prof. dr. Matković, izbornik je naglasio da isključivo sebe smatra odgovornim za sve propuste do kojih je došlo tijekom priprema i nastupa na SP-u, ali je i zahvalio Savezu na nikad boljim uvjetima. Osim što je preuzeo odgovornost za odabir igrača, učinio je to i za izbor pomoćnih trenera Rimca i Tabaka te sportskog direktora Prkačina. Ako je reprezentacija prošla lošije no što je trebala zbog njihova neiskustva (svima im je ovo bilo prvo veliko natjecanje u ovim ulogama), Repeša je rekao da je to njegova odgovornost.

Očekivani rezultat

Objašnjavao je izbornik i zašto nije vodio nijednog teškog centra (recimo Bilana), zašto nije potjerao kući 19-godišnjeg Hezonju kada mu je odbio pozdrav pri izlasku iz igre, zašto je angažirao Amerikanca Lafayettea, zašto na pripremama nije bilo Radoševića i slično i oko nekih od tih tema razvila se velika rasprava. A jedna od većih bila je ona o tome je li u predvečerje velikog natjecanja trebalo kod kuće organizirati veliku utakmicu protiv velikog rivala (Litva). Stručni savjet smatra da je uoči te utakmice došlo do (pre)velikog punjenja, a potom i do prevelikog pražnjenja i ustvrdilo se da je upravo tada narušen momčadski duh što se odrazilo i na atmosferu u momčadi tijekom SP-a.

– Stručni savjet prihvatio je izvješće izbornika Repeše i ocijenio rezultat očekivanim. Članovi Stručnog savjeta mišljenja su da nije problem izgubiti od europskog prvaka, ali da je problem što, osim s Argentinom i Portorikom, reprezentacija nije odigrala druge utakmice na onoj razini koja se nakon Eurobasketa od nje očekivala – priopćio je Matković.

>>Jasmin Repeša: Bio sam izložen linču koji je pripreman i ciljan!

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
17:40 19.11.2014.

Struka: Jakimenko, Vanjak, Pavličević..., hahahahahaha, horor, a tko bi drugi trebao preuzeti odgovornost, Bandić?? nije ovo prvi put Jasminu da je zaribao, bilo je i gorih prvenstava sa 5 centara i 5 playeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije