Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naslov čekaju 45 godina

James i Cleveland pomeli Spahijinu Atlatnu i ponovno izborili finale

Cleveland - Atlanta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.05.2015.
u 10:03

Još četiri utakmice i tu smo. Imamo sve što nam treba za naslov - rekao je James.

Otkako se vratio u svoj Cleveland, LeBron James ima samo jednu misiju - osvojiti naslov NBA pravka na koji ovaj klub čeka još od svog osnutka 1970. godine. Štoviše, grad Cleveland čeka na naslov državnog prvaka od 1964. godine kad su Cleveland Brownsi osvojili NFL. Prije osam godina Cavaliersi su bili blizu, ali San Antonio ih je pomeo u finalu (4:0). James je ubrzo nakon toga otišao u Miami i tamo osvojio željeni naslov, a bol navijača Cavsa bila je zbog toga još i veća. I još uvijek mu nisu oprostili, iako bi ljubav, ako postanu prvaci, ponovno mogla procvjetati...

Cleveland je sinoć pobijedio Atlantu našeg trenera Nevena Spahije (118:88) i sa ukupnih 4:0 pomeo Hawkse u finalu Istoka osvojivši četvrti konferencijski naslov. LeBron James ubacio je 23 koša, J.R. Smith 18, a Tristan Thompson 16. Jeff Teague zabio je 17 koševa za Atlantu, a Paul Millsap 16.

Važno je napomenuti kako je James cijelu finalnu seriju protiv Atlante odigrao zaista kraljevski uz 30.1 koševa, 11 skokova i 9.3 asistencije.

 

Kralj i društvo tako čekaju suparnika u finalu, LeBronovom petom uzastopnom, a to će biti Golden State ili Houston (3:1) čija borba na Zapadu još traje.

- Još četiri utakmice i tu smo. Imamo sve što nam treba za naslov - rekao je James, a trener David Blatt, debitant na klupi u NBA je dodao:

- LeBron se vratio kući. A i ja sam mnogo toga žrtvovao da budem ovdje. Otišao sam od kuće, ostavio ljude koje volim i zato moja obitelj snosi ogromne zasluge za sve. No, vrijedilo je! Ponosan sam!

>>Pogledajte Hardenov projektil, zabio je u zadnjoj sekundi s kraja terena!

>>Kao glup i gluplji: Pogledajte zašto se ovim navijačima smije cijeli svijet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije