Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
luka žorić:

'Ja sam veći krivac od našeg izbornika Repeše'

26.08.2014., Zagreb - Pripremna kosarkaska utakmica Hrvatska - Litva uoci odlaska hrvatskih kosarkaskih reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo u Spanjolsku. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.09.2014.
u 15:45

Žorić će s Fenerom od danas igrati na turniru u svom Zadru.

Nakon samo par dana u Turskoj, hrvatski reprezentativac Luka Žorić vraća se u rodni Zadar u kojem će, u majici svog Fenerbahčea, narednih dana nastupati na vrlo jakom klupskom turniru.

Hoće li to za njega biti emotivni trenuci?

- Ja sam već prošao puno klubova izvan Zadra i u Zadru sam igaro puno puta u drugom dresu, a i nisam nikad igrao za Zadar pa neću biti nešto posebno emotivan. No, u svakom slučaju bit će mi ljepše igrati u Zadru nego negdje drugdje, posebice zbog obitelji, prijatelja, klime, super dvorane...

Priznat će da ga je iznenadila vijest da će se u njegovu gradu održati tako jak klupski turnir.

- To je za svaku pohvalu ljudima koji su se u to upustili jer su se Zadrani zaželjeli dobre košarke. Vjerujem da ćemo mi kao klub biti ti koji će im to moći ponuditi.

A Fenerbahče će ove sezone biti čak jači nego lani, bez obzira što su otišli Bojan Bogdanović i Bo McCalebb.

- Imam dojam da smo na papiru jači odnosno da smo puno šira momčad nego dosad. Trener Obradović doveo je igrače koji više odgovaraju njegovu stilu košarke i taktičkih postavkama. Po imenima mi smo jedna od momčadi kojoj će u Euroligi biti dodijeljena uloga favorita i to će pritisak na nama biti veći. No, naučio sam s tim živjeti.

Bojan je za velike stvari

A morat će se naviknut da novog Bogdanovića, onog srpskog, jer je hrvatski otišao u Brooklyn Netse.

- Nedostajat će mi jer smo se, kao sunarodnjaci i kolege iz reprezentacije, dosta družili i izvan terena. On će sada morati u novu borbu, a ja mislim da je on u NBA ligi spreman napraviti velike stvari.

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu, veliku stvar, nažalost nije napravila. Koliko će Luki trebati da se oporavi od razočaravajućeg ishoda?

- Pokušavam ne razmišljati o tome, pokušavam se okrenuti nečem novom. U sportu nema mjesta razmišljanju o onome što je bilo jučer, što bi bilo da je bilo... Sigurno je da uspjeh nismo postigli. Daleko od toga. No, ponekad u sportu samo jedna lopta dijeli junaka od tragičara.

Najlakše je kriviti trenera

Slično je i sa trenerima. Da je Hrvatska pobijedila Francusku, Repeša bi bio trener koji mora ostati na klupi reprezentacije, a ovako je predmet teških kritika.

- To je čista glupost. Najlakše je okriviti samo izbornika i sakrivati se iza toga. To nije pravedno. I mi igrači svi smo bili u tome i jednako smo krivi. Zapravo, ja kao pojedinac jednako sam kriv kao i Repeša, pa čak mislim da sam i veći krivac od njega. Najlakše je kriviti nekoga drugoga, no treba biti pošten i prema sebi.

>>U Višnjik stižu četiri euroligaša i legende

Komentara 5

GA
Gambit
15:13 20.09.2014.

Nadao sam se da će Bilan biti u repki, ne Žorić.

KU
kublajkhan
15:33 22.09.2014.

ti si krivac i bez repeše, a repeša je kriv što te zvao

DA
dara1978
20:25 19.09.2014.

Kakav si igrač takve i komentare daješ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije