Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Inverzija: Cibona pod pritiskom, a Zadar rasterećen

Cibona Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.10.2014.
u 08:45

Omjer između ovih klubova u ABA ligi je 13 naprama 11 u korist Zadra, dok je u zagrebačkim utakmicama ipak bolja Cibona (8-4).

Vrlo su rijetke prilike da Zadar u Zagreb, na “el clasico” s Cibonom, dolazi iz povoljnije situacije. A baš je to slučaj uoči večerašnjeg ogleda (20.30) dvaju povijesnih hrvatskih klubova jer Zadar ima 2-1, a domaćin uznemirujućih 0-3.

- Po prvi put je inverzija, da je kompletno psihološko opterećenje na našoj strani no i s tim moramo naučiti živjeti - istaknut će Cibonin predsjednik Aco Petrović i dodati:

- Ovo je za nas strašno bitna utamica, no bila je bitna i ona protiv Mega Vizure. Što prije moramo izboriti prvu pobjedu i ući u bolji ritam. Ne smijemo si dozvoliti da nam konkurencija pobjegne. S druge strane, nije niti jedna Budućnost, kod koje gostujemo sljedeći vikend, nepobjediv suparnik. U ovoj ligi zasad je to samo Crvena zvezda, dok su svi ostali u zoni pobjedivosti.

Ključno: Bles protiv Floa

Aco je svjestan da će ovaj derbi uvelike odrediti i dvoboj dvojice Amerikanaca, Blassingamea i Florencea.

- Kada je utakmica zagušena taj Florence, taj igrač s karakterom ima wild card da šutira. Zadar je energetski dobro posložena momčad, a Florence im daje dodatnu kvalitetu.

Slično tome razmišlja o Zadrov trener Ante Nazor:

- Koliko Florence znači nama toliko Blassingame znači Ciboni. Ova Cibona doista puno ovisi o Blassingameu na otvorenom terenu odnosno u igri dva na dva. To su igrači na kojima je težište igre i bit će presudno tko će od njih dvojice više utjecati na igru suigrača.

Nazor, baš kao i mnogi njegovi igrači, nikad nisu pobijedili Cibonu u Zagrebu.

- Prije dvije godine smo jednu izgubili u produžetku, a najviše mi je žao druge utakmice u doigravanju u Višnjiku kada smo ispustili “plus 13”. Ove godine složili smo karakternu momčad čije nedostatke kompenziramo viškom borbenosti. Prije dvije godine smo u Zadru dobili Zvezdu, Partizana i Cedevitu, ali smo kiksali protiv nominalno slabijih što nam se ove sezone ne smije događati.

Žude za mirnom sezonom

Posljednji puta je Zadar u ABA ligi imao pozitivan skor prije pet sezona (17-9), sljedeće je bilo 13-13, a potom su uslijedile tri sezone s negativnim skorom i jedna s propuštenom ABA ligom. Slijedom toga Nazor ističe:

- U Hrvatskoj košarci nije kriza novca koliko je kriza ljudskog potencijala i zato smo se odlučili za mladu momčad i igrače koji imaju prostora za napredak.

Nekako slično, silom prilika, razmišljaju i u Ciboni, no egzistencijalna nužda ih tjera da se ipak oslanjaju na veterane pa je tako i doveden Damir Markota.

>> Metalci iz Valjeva namučili hrvatskog prvaka Cedevitu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
08:57 20.10.2014.

Neka pobijedi KK Zadar jer on če na kraju ABA lige ionako biti pri kraju prieče i ljestvice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije