Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEREL BLASSINGAME:

Iako sam iz New Yorka, Zagreb mi baš sve nudi

Jerel Blassingame
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
02.10.2014.
u 07:00

- Teško je naći klub u Europi koji te podržava ne samo u dobrim već i u lošim danima, a ja sam to pronašao u Ciboni - kaže Amerikanac.

Rijetki su Amerikanci u Europi koji u jednom klubu zahvate tri sezone, a upravo to čini Cibonin Amerikanac Jerel Blassingame (33, 175 cm). "Bles" je pokušao objasniti što ga do drži u hrvatskom klubu.

– Podrška. Uvijek je teško naći klub u Europi koji te podržava ne samo u dobrim nego i u lošim danima, a ja sam to pronašao u Ciboni. Treneri me razumiju kao igrača i dopuštaju mi da na terenu budem ono što jesam.

Zacijelo ima nešto i u gradu Zagrebu kao sredini?

– Zagreb je sjajan grad. Ovdje možeš pronaći sve što trebaš. Za igrača koji dolazi iz velikog grada kao što je New York važno je da ima ravnotežu između parketa i života izvan parketa, a Zagreb mi to daje.

Postoje li neki specijalni sadržaji koji ga privlače Zagrebu?

– Ništa specijalno, to su normalne stvari koje me relaksiraju kao što su šoping, odlazak u kino i na bowling. Volim i šetati uz Jarun.

Pet je mjeseci prošlo od osvajanja ABA lige. Kako sada gleda na taj neočekivani uspjeh?

– Bilo je vrlo emotivno biti dio momčadi koja je pokušavala ostati u ligi, a na kraju, unatoč svim problemima, tu je ligu osvojila. Nema boljeg osjećaja na svijetu nego dokazati svima kojima su u nas sumnjali da su bili u krivu.

Kakva su očekivanja od ove sezone?

– Pobijediti u svakoj utakmici. To se nikad neće promijeniti. Izgubili smo neke vrlo važne igrače kao što su Šarić i Planinić, no to daje priliku ostalim momcima da iskorače.

Pitali smo Jerela hoće li ostati samo dva mjeseca ili do kraja sezone?

– Ja bih volio da to bude do kraja sezone. Znam da klub nije u najboljoj financijskoj situaciji, no nadam se da ćemo naći zajednički jezik.

>>Zadovoljan sam, politika je napokon otišla iz Cibone!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:09 02.10.2014.

Nudi ti Zagreb ono što trebas- lovu koju nisi uspio dobiti nigdje drugdje , tako da nemojmo lupetati, dobar si i pomogao si nam, sada jos da malo odigras obranu i možda se prodas a mi cemo ti zahvaliti na trudu, ostalo su bajke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije