Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedma pobjeda

Hrvatska se namučila s Estonijom! Perasović: Bilo je teže u napadu nego u obrani

Hrvatska - Estonija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
26.08.2015.
u 20:05

– Igraju haklerski. Neobična su momčad, a takva je bila i utakmica – kazao je Kruno Simon.

Hrvatska je teže od očekivanog slavila i u sedmoj pripremnoj utakmici za EuroBasket. Pred nekoliko tisuća gledatelja u zagrebačkoj Areni izabranici Velimira Perasovića pobijedili su Estoniju u uzbudljivoj završnici (66:63 - 20:17, 18:21, 13:9, 15:16).

Iako je Hrvatska veći dio susreta bila u vodstvu, baltička momčad nije se predavala i stalno je ''puhala za vratom''. U drugoj četvrtini Hrvatska je u dva navrata imala 9 koševa prednosti, ali gosti su u svega dvije minute napravili seriju kojom je prvi dio završio s rezultatom 38:38.

Nastavak je ponudio istu priču. Naši košarkaši nisu pronašli način za slamanje suparnika. Treća četvrtina bila je najneefikasnija (13:9 za domaćina), a odluka je pala u posljednjoj minuti utakmice.

Estonci su čak imali minimalno vodstvo nakon ''faul koša'', ali već u sljedećem napadu Simon je pogodio tricu za 65:63. Gosti zatim nisu iskoristili napad, a Bogdanović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i tu je bio kraj (66:63).

– Igraju haklerski. Neobična su momčad, a takva je bila i utakmica – kazao je Kruno Simon za HRT, a izbornik Perasović je dodao:

– Imali smo puno 'silovanja' u napadu i igrali smo loše, no važno je da smo pobijedili. Danas smo imali više poteškoća u napadu nego u obrani. BiH, naš sljedeći suparnik, nezgodan je jer igra čvrsto. Morat ćemo popraviti ono loše iz ove utakmice.

Dodajmo kako se u našu momčad vratio Dontaye Draper dok Marko Tomas nije konkurirao za sastav zbog ozljede.

Hrvatska će sutra nastaviti pripremni turnir utakmicom protiv BiH, a u petak će igrati s Izraelom.

HRVATSKA - ESTONIJA 66:63 

HRVATSKA: Tomić 7, Rudež 6, Stipčević, Bogdanović 21, Šarić 6, Ukić 7, Simon 7, Šakić, Draper 2, Zubčić, Bilan 2, Žorić 8, Hezonja

ESTONIJA: T. Sokk, G. Dorbek, S. Sokk 8, Talts 8, Arbet 11, Keedus, Vene 19, Toome 8, Kangur 7, Hallik, Kurbas 2, M. Dorbek

>>'Perasove momčadi igraju prljavo, na granici prekršaja'

Komentara 4

MO
mojazemlja
20:22 26.08.2015.

Dresovi bez hrvatskog grba.Kao i u nogometu gdje je isto neki Šuker predsjednik.Sramota.

DH
dalibor.hren
20:38 26.08.2015.

Nadam se da ekipi bez nacionalnih obilježja nije počeo pad forme!!!

KO
Komacero
08:44 27.08.2015.

Valjda po direktivi iz Srbije nesmijemo imat Hrvatski grb kako nebi uvrijedili abolirane cetnike u saboru i petu kolonu koja predstavlja hrvatsku kulturu.Sramota dok ce Srbi imat grabezljiva dva orla dokle ce Hrvati ismijavat vlastitu drzavu i ljecit komplekse.Sramotno je bit Hrvat i smjesna je to drzava i reprezentacija koja se srami vlastitog grba.Uzalud je tekla hrvatska krv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije