Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi poraz

Senegal šokirao Hrvatsku i postao iznenađenje turnira!

Hrvatska košarkaška reprezentacija, Luka Žorić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2014.
u 14:47

Samo smo prvi dio prve četvrtine izgledali dobro, imali smo vodstvo 13:9, ali onda smo stali. U zadnjoj minuti prve četvrtine Senegalci su poveli 18:16 i prednost su očuvali do kraja!

Nakon što smo jučer pobijedili veliku i moćnu Argentinu u drugom kolu Svjetskog košarkaškog prvenstva, Senegal je trebao biti samo lakši trening, no ta se utakmica pretvorila u najgoru noćnu moru. Senegalci su odigrali sjajnu utakmicu i pobijedili Hrvatsku 77:75!

Gubili tri četvrtine

Repeša je uoči utakmice upozoravao da se naši igrači ne smiju opustiti, tražio je da pristup bude drukčiji nego u prvoj utakmici protiv Filipina, ali igrači ga nisu poslušali. Utakmicu smo odigrali dekoncentrirano, loše i uspavano i poraz je bio neminovan.

Samo smo prvi dio prve četvrtine izgledali dobro, imali smo vodstvo 13:9, ali onda smo stali. U zadnjoj minuti prve četvrtine Senegalci su poveli 18:16 i prednost nisu ispuštali do kraja! 

Na poluvremenu su vodili s devet razlike, što im je bilo i najveće vodstvo, a Hrvatska je nekoliko puta imala priliku za povratak u utakmicu, ali smo promašivali čiste šuteve.

Sjajni Dieng

Sve u svemu, ovo je prvi poraz naših na turniru i ne treba ga shvaćati katastrofalno, ali je svakako veliko upozorenje za naše košarkaše koji su najavljivali borbu za medalje. U drugi krug prolaze četiri momčadi iz skupine i nije upitno da ćemo sudjelovati u osmini finala, ali se moramo uozbiljiti.

Danas nas je uništio Dieng sa 27 koševa, a odličan je bio i Dalmeida koji je dodao 15, od čega nekoliko važnih trica. Bogdanović je kod nas bio najbolji sa 15 koševa, iako nije odigrao utakmicu za pamćenje, a Tomić je dodao 14. Slijedi dan odmora za naše, a u srijedu nas očekuje susret protiv Grčke.

Komentara 87

BJ
B. Joseph
13:36 01.09.2014.

Pa slušaju te i odmaraju.

Avatar franioprvi
franioprvi
13:35 01.09.2014.

Cetiri prva prolaze , zasto se nervirati ? Odmorite malo.... Prvenstvo jos nije pocelo .

Avatar fircik
fircik
14:07 01.09.2014.

Dobro zabijaju Senegalci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije