Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA Final Four

HKS ipak otkazao kolo zbog Cibone i Cedevite

Cedevita - Cibona
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
18.04.2014.
u 10:11

U današnjem 6. kolu Lige za prvaka igraju: Cedevita - Šibenik (17), Zadar - Zagreb (18), Kvarner - Cibona (18), Jolly - Alkar (19)

Hrvatski košarkaški savez donio je dobru odluku. Na zahtjev Cibone i Cedevite odgodio je 7. kolo Lige za prvaka kako bi se hrvatski predstavnici na Final Fouru ABA lige mogli što bolje pripremiti za beogradske okršaje s Crvenom zvezdom i Partizanom.

Nezadovoljstvo hrvatskih finalista bilo je izraženije kod Cibone jer, s obzirom na skraćenu rotaciju, njima će pripreme od šest dana itekako dobro doći. A ovu će odluku HKS-a i povjerenika za natjecanje Darka Kotaranina pozdraviti i Cedevitin trener Jasmin Repeša koji taktiku voli pripremati detaljno.

Osim toga, ovom su odlukom HKS-ovci odagnali opasnost da netko iz naših najjačih klubova u njima traži alibi dođe li u Beogradu do kakvog ponižavajućeg ishoda. No zato ljutnju hrvatskih klubova nikako neće moći izbjeći HRT-ovci. Naime, nacionalna dalekovidnica neće prenositi utakmice Final Foura jer im vlasnik televizijskih prava Arena Sport to želi papreno naplatiti, navodno četiri puta skuplje nego što je bilo jesenas načelno dogovoreno. Arenaši pak kažu da su to zakoni tržišta i da bi sve bilo puno prihvatljivije da je HRT Final Four kupovao krajem prošle godine. Jer, s televizijskim pravima vam je ponekad kao i s avionskim kartama. Ako ih kupujete pola godine ranije, dođu vas puno jeftinije.

U današnjem 6. kolu Lige za prvaka igraju: Cedevita - Šibenik (17), Zadar - Zagreb (18), Kvarner - Cibona (18), Jolly - Alkar (19).

>> U Sinju se skandira i gostima, dijele se uštipci i pršut...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije