Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita se provukla

Henry Walker: Podcijenili smo Partizan, ne znam tko može biti sretan zbog pobjede

Cedevita - Partizan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
30.11.2015.
u 08:21

Trener Veljko Mršić 'poludio' je kada su partizanovci šutirali četiri trice i svaki put uhvatili loptu u napadu i na koncu i zabili važnu tricu.

Još jednom košarkaši Cedevite provukli su se kroz tjesnac u susretu ABA lige. Ovaj put bilo je to protiv Partizana (75:72), sinoć u Zagrebu, kada je samo jedan ubačaj goste dijelio od senzacije.

- Premda sam danas zadovoljan samo s bodovima, velika je stvar kada igrate loše, a pobjeđujete. To je odlika dobrih momčadi. Prošle sezone su nam, u ovakvim utakmicama, češće izmicali bodovi - zborio je Cedevitin trener Veljko Mršić ne zaboravivši dodati da mu se čini da sav taj šušur oko kluba, kojemu dobro ide, djeluje na koncentraciju njegovih igrača.

- To nam može odvući pažnju pa to onda završi kao protiv Olympiakosa. Prezeleni smo mi da se nosimo s tim stvarima. Mnogima je to prvi put da se tako lijepo piše i govori o njima i onda ih to zna uspavati. Igrači pomisle da su bolji no što jesu.

Pobjeda nije donijela sreću

U ovom slučaju većina se igrača nije natjerala na dodatni angažman. O tome je govorio i sinoć ponajbolji cedevitaš James White (9 koševa, 6 asistencija, 5 skokova):

- Uoči ovakvih utakmica, a nakon velikih pobjeda u Euroligi, morate se voljno pogurati unutar sebe, a mi to nismo činili.

Tako nekako razmišljao je i Luka Babić (9 koševa, 4 asistencije):

- Svatko sebe osobno mora pripremiti i tek onda će to i momčadski bolje izgledati. Nismo bili dovoljno usredotočeni, a nedostajalo nam je i energije jer zbog Eurolige nemamo dovoljno vremena za jake treninge.

Najviše samokrtike čuli smo od Henryja Walkera koji je sinoć zabio tri trice:

- Razočaran sam jer smo podcijenili Partizan. Ne možeš u košarci tako varati, pa smo umalo izgubili. Nitko ne bi smio biti sretan s ovom pobjedom. Ja nisam. Nakon velike pobjede u Limogesu valjda smo se opustili, no svakoga moramo poštivati jednako. Jer, ako to ne činite, onda vam se događaju neželjene stvari.

Pullen naljutio trenera

Za Walkera je trener Mršić kazao da je bio blizu onoga što od njega traži:

- On samo na momente pokazuje potencijal koji naši drugi igrači na toj poziciji ne pokazuju, no neke je situacije morao bolje rješavati. Ipak, ima pozitivan pristup. Nakon što je u prvih sedam dana po dolasku dobio šest i pol kilograma, sada je u sedam dana izgubio pet kilograma.

I Mršića i Walkera najviše je naljutila situacija u kojoj su partizanovci tri puta šutirali tricu i svaki put hvatali skok u napadu pa su iz četvrtog pokušaja i pogodili za 70:69.

- Tu se vidjelo da su suparnici željeli loptu više nego mi. Nismo se dovoljno borili, igrali smo bez dovoljno intenziteta - ustvrdio je Walker.

- Prije toga naljutilo me kada je Pullen, kod 68:64, u kontri pokušao nabaciti loptu na "alley-oop" zakucavanje što nije dobro završilo - dometnuo je trener Veljko Mršić.

Najatraktivniji potezi utakmice bile su dvije Walkerove blokade (Wilson, Magdeski), pa je Milutinović pod tim dojmom promašio stopostotni zicer, valjda u strahu od Walkera.

Inače, najbolji partizanovci bili su krilni centri, Amerikanac Jones (21 koš) koji je s pozicije centra kažnjavao Bilana (13 koševa, 4 asistencije), ali i Vitkovac (10 koševa) koji se u jednom trenutku požalio sucima da ga Walker neprestano mlati.

S ovom pobjedom protiv Partizana Cedevita je potvrdila svoj status zasluženog člana vodeće četvorke ABA lige. Zagrepčani imaju skor 9-3, jednu pobjedu više od košarkaša Crvene zvezde koji večeras (21 sat) u Pioniru dočekuju Cibonu.

>>Cedevita u dramatičnoj završnici pobijedila Partizan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije