Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakl na trgu

Gordan Giriček: Nisam podnosio poraze na haklu

Hakl na trgu
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/9
31.08.2015.
u 08:40

'Rokerska legenda Jajo Houra bio je najbolji hakler naše osnovne škole...'

Nakon niza turnira u 11 gradova, u Zagrebu je održan Masters svih dosadašnjih pobjednika u košarci tri na tri, serijala turnira u funkciji promocije nadolazećeg Eurobasketa. A to je zainteresiralo Zagrepčane jer se događalo na središnjem gradskom trgu gdje su se pojavile i neke umirovljene zagrebačke košarkaške zvijezde.

Čekali Bandića

Doduše, Gordan Giriček i Slaven Rimac sinoć nisu zaigrali tri na tri već su samo šutirali slobodna bacanja jer je "izuzeće" od hakla tražio njihov nesuđeni partner roker Jasenko Houra. On je noć prije imao koncert negdje na jadranskoj obali, ali je došao podržati ovu priredbu jer je tako obećao bivšoj kapetanici reprezentacije Katarini Maloča-Mrčela. Osim što nije u najboljoj formi, Houra se mora čuvati ozljede da bi u četvrtak navečer na tom istom Jelačićevu placu zajedno s ostalim "Prljavcima" mogao zasvirati na svečanosti otvaranja Eurobasketa. Kada je došao gradonačelnik Milan Bandić, a na njega su svi čekali, društvo se podijelilo u dvije ekipe. Giričeku i Houri priključila se bivša miss sporta Stefani Hohnjec, a Bandiću i Rimcu pridodala se Maloča-Mrčela, a pobijedili su Gira, Jajo i Stefani. Za frontmena Prljavog Kazališta poznato je da je veliki košarkaški poklonik, no malo je poznato da je bio vrstan hakler koji za sebe i danas voli reći, ali uz namigivanje, da se povukao neporažen.

- Jajo je bio godinu dana stariji od mene i u to je vrijeme glasio za najboljeg haklera u našoj osnovnoj školi - otkrio nam je Mladen Cetinja, negdašnji košarkaš Cibone. O onome što današnjim klincima nedostaje popričali smo i sa dvojicom bivših cibosa, a prvi se svoje haklerske prošlosti prisjetio amdasador nadolazećeg Eurobasketa Gordan Giriček.

Zakucavao na Ponikvama

- Kao klinac haklao sam na Ponikvama, počeo sam s 13, a prestao sa 17 kada sam već počeo igrati za nacionalne selekcije. Na tom igralištu sam i prvi put zakucao u životu, ali bez driblinga jer tada još nisam mogao spojiti oboje. Teško sam tada podnosio te haklerske poraze jer je toliko trojki bilo da je poraz značio da ideš kući i da je to sve za taj dan.

O tim danima pričao je i Cibonin trener Slaven Rimac čiju su trojku na legendarnoj Klaki činili njegov stariji brat Davor i otac Matan.

- Došli bismo zajedno, a kada bismo izgubili onda bismo se posvađali i svako bi doma išao svojim putem.

Kao trener koji radi s mladima Rimac najbolje vidi koliko tim novim klincima nedostaje ono što se dobija kroz igru na jedan koš.

- Danas je prvi kontakt klinaca sa košarkom da ga roditelj upiše u neku školu košarke, a u moje vrijeme si haklao do šestog-sedmog razreda i tek onda si odlazio trenirati u klub.

>> Hakl uz poznate na Jelačićevu trgu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije