Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Golden State nastavio s pobjedama, Rose predvodio Chicago prvi put od 2012.

Derrick Rose
Foto: Reuters/Pixsell
19.04.2015.
u 09:10

Najneizvjesnije bilo je u Torontu gdje se nakon velikih preokreta igrao i produžetak. Na kraju je slavio Washington.

Počelo je doigravanje u NBA ligi. Odigrane su prve četiri utakmice, po dvije u svakoj konferenciji. Na Istoku, Washington je slavio kod Toronta (93:86), a Chicago je kao domaćin pobijedio Milwaukee (103.91). U zapadnoj konferenciji, Golden State, najbolja momčad osnovnog dijela sezone, nastavila je s pobjedama, a ovog puta slomila je New Orleans (106:99) dok je Houston nadjačao Dallas (118:108).

Najneizvjesnije bilo je u Torontu gdje se nakon velikih preokreta igrao i produžetak. Junak je bio veteran Paul Pierce koji je postigao 5 od svojih 20 koševa u produžetku. Ujedno, on je bio i prvi strijelac utakmice.

 

Golden State je, predvođen sjajnim Stephenom Curryjem (34 koša), u trećoj četvrtini ogleda s New Orelansom imao i 25 koševa prednosti, ali gosti su se zahvaljujući Anthonyju Davisu (20 od svojih 35 koševa zabio je u posljednjih 12 minuta) uspjeli vratiti, no ne i potpuno preokrenuti rezultat.

U pobjedničkoj momčadi zapažen je bio i Andrew Bogut (12 poena, 14 skokova i pet asistencija).

Jimmy Butler (25 koševa) i Derrick Rose (23 koša) donijeli su Chicagu vodstvo nad Milwaukeejem. Roseu je to bio prvi nastup u doigravanju od 2012. godine, a izbivao je zbog teškoća s brojnim ozljedama.

Gledatelji u Houstonu uživali su u nadmetanju Jamesa Hardena i Dirka Nowitzkog. Obojica su postigla po 24 koša, no na kraju se radovao samo Harden.

NBA doigravanje

Istočna konferencija:

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 103:91 (1:0)

Toronto Raptors - Washington Wizards 86:93 (P) (0:1)

Zapadna konferencija:

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 106:99 (1:0)

Houston Rockets - Dallas Mavericks 118:108 (1:0)

>>Krenulo doigravanje, LeBron i Cavsi su favoriti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije