Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Cedevite

Pilepić: Oni su igrali doktorski, 
a mi smo bili nemoćni

Cedevita - Panathinaikos
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
05.02.2016.
u 08:44

Cedevita bi završila u knjigama crnih rekorda da se šuterski nije trgnuo Fran Pilepić

Pred 5000 gledatelja, košarkaši Cedevite odigrali su jednu od najlošijih predstava sezone. Premda konačnih “minus 18” (60:78) protiv kvalitetnijeg i bogatijeg Panathinaikosa i ne izgleda tako strašno, domaće navijače tišti što su im ljubimci “bacili koplje u trnje” još u prvom poluvremenu. Nakon prvih 20 minuta bilo je 22:39, a u 27. minuti Atenjani su poveli sa čak 30 razlike (26:56). Bio je to žalosni pokazatelj stanja domaćina koji bi takvim ritmom (jedan koš za jednu minutu) vjerojatno završili u knjigama crnih rekorda da se šuterski nije trgnuo Fran Pilepić, jedini dvoznamenkasti cedevitaš (16 koševa, četiri trice), koji je kazao:

– Od početka je to bila jednosmjerna ulica jer nismo pokazali ni prkos ni inat kada su oni poveli desetak razlike. S druge strane, naši su suparnici odigrali doktorski, a mi smo bili nemoćni. Umrtvili su nam igru i mi smo igrali kako su oni htjeli. Mi smo izgledali jako umorno, a oni su zabijali s lakoćom, i s ovakvom igrom u Euroligi nemamo što tražiti.

A da su cedevitaši doista premoreni, pokazali su i rezultati testiranja krvi o čemu je govorio Cedevitin trener Veljko Mršić:

Premoreni igrači

– Klupskom liječniku Cerovcu rekao sam da izvadi svima krv i pokazalo se da su nam sedmorica igrača u crvenom odnosno da su prilično potrošeni o čemu govore i snižene razine hemoglobina i eritrocita. Velika je zakiseljenost njihovih mišića i to je pokazatelj da ćemo se do nedjeljne utakmice u Ljubljani morati više baviti regeneracijskim treninzima. Jer, sada nema svrhe trenirati ako je čaša do vrha napunjena i sve što se radi prelijeva se van.

Osim premorenosti igrača, Mršića je mučilo i to što nije mogao računati na ozlijeđene Žorića i Babića, ponajprije ovog potonjeg. Jer, Baba je prvi obrambeni skakač, ali i najbolji igrač u tranziciji, drugi asistent momčadi, koji dosta prostora otvara i ubojitom šuteru Pullenu. Osim toga, on obično čuva najboljeg suparničkog vanjskog igrača.

– Jako nam je nedostajao Babić jer bez njega i njegovih kontri nismo uspjeli pretrčati suparnike. No, to nam ne može biti alibi – kazao je Toni Katić koji je bio oduševljen što je dobio priliku igrati protiv legendarnog Diamantidisa.

Nažalost, nitko se u tim pojedinačnim dvobojima od cedevitaša nije dobro proveo pa tako niti Bilan (9 koševa) protiv Raduljice (21) pa je Mršić naglasio:

– Atenjani su nam očitali lekciju. U svakom su dvoboju bili bolji.

Dogodilo se to i mlađahnom Musi, 16-godišnjaku od kojeg je Mršić zarana odustao:

– Musa je već na jutarnjem treningu imao problema s koncentracijom, zaboravio je neke napade, a kada sam mu ja rekao da se po jutru dan poznaje, on mi je uzvratio da se kod njega poznaje popodne. Nažalost, i navečer je u dva napada zaboravio što treba igrati.

Arapović na traumatologiju

Marka Arapovića je pri doskoku zaboljela pokosnica pa je, bez tuširanja, otišao na snimanje u Traumatološku bolnicu, gdje su rezultati bili ohrabrujući pa bi Marko trebao biti spreman za četvrtak i gostovanje kod 
Crvene zvezde koja je sinoć izgubila u Istanbulu od Darušafake (66:69).

>>Panathinaikos pregazio Cedevitu, njihovi navijači istaknuli prekriženog Mamića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije