Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SUPARNIK

Filipinci su glavnog igrača kupili za milijun dolara

Andray Blatche
Foto: Reuters (Ilustracija)
29.08.2014.
u 22:47

Prije i poslije svakog treninga filipinski igrači se mole, a s centra gađaju trice za novac koji im ostavljaju sponzori

Svoj treći nastup na Svjetskom prvenstvu Hrvatska u subotu otvara s Filipinima, prilično egzotičnom reprezentacijom. Posljednji put Filipinci su igrali na SP-u onda kada su ga i organizirali, prije 36 godina. Da bi ojačali svoje izglede u Španjolskoj, pojačali su se jednim NBA igračem, na poziciji (centar) na kojoj su najtanji. Reprezentacija otočne zemlje iz zapadnog Pacifika najniža je sudionica SP-a, ima tri najniža igrača, sva tri visoka 176 centimetara (Alapag, Tenorio, William) pa im je 211 cm visoki Andray Blatche bio prijeko potreban.

I nije im smetala njegova prošlost, to što je magnet za nevolje pa su tako jednom na njega pucali kada su mu pokušali ukrasti automobil, a drugi je put uhvaćen kao korisnik usluga prostitucije. Filipince je njegovo igranje za reprezentaciju stajalo oko milijun USD, a kada je već tako, Andray je naučio domaću zadaću.

– Za Filipince je košarka isto što su i zrak i disanje. Kada je zemlju prošle godine poharao supertajfun i ubio 7300 ljudi, prvo što su izgradili bili su koševi na ulici, da se klinci mogu igrati – kaže Andray Blatche. Na trening u četvrtak došao ih je bodriti jedan od glavnih sponzora Saveza, Many Pangilinan iz velike telekomunikacijske kuće. Izvadio je nekoliko novčanica od po 100 dolara i stavio ih na centar, a to je značilo da kreće natjecanje u pucanju s centra.

– To je običaj kad god nas netko dođe posjetiti na trening – kažu Filipinci.

Običaj je i da se igrači i stožer nakratko pomole prije i poslije svakog treninga. A u toj zemlji od košarkaša popularniji je samo svjetski boksački prvak Manny Pacquiao.

>> Više nismo luzeri, lakše je igrati kad imaš ugled

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije