Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO OLYMPIACOS

Real Madrid nakon dugih 20 godina uspio osvojiti Euroligu!

Euroliga
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.05.2015.
u 21:57

Usred Madrida uspjeli su "domaći" slaviti, a bilo im je ovo treće finale zaredom. Pao je Olympiacos sa 78:59. CSKA je pak pobijedio Fenerbahče 86:80 i osvojio treće mjesto

Real Madrid se uspio u Madridu okititi naslovom košarkaškog klupskog prvaka Europe iz trećeg pokušaja! Pobijedili su Olympiacos 78:59 i time izbrisali neugodne i neočekivane posrtaje prošle godine protiv Maccabija i prije dvije godine upravo od Grka, ali i završili post dug 20 godina!

Naime, posljednji put su osvojili Euroligu 1995. godine i to pobjedom protiv Olympiacosa. Ujedno, prošlo je i 30 godina otkako su Madriđani poraženi u finalu od najjače Cibone u povijesti, predvođene Draženom Petrovićem.

Grci su krenuli bolje, imali su vodstvo i potpuno se slomili u drugoj četvrtini, koju su izgubili 9:20. U trećoj su se konsolidirali, utakmica je bila otvorena, a potom u četvrtoj Real bježi na deset razlike i samo nastavlja podebljavati to vodstvo do konačnih plus 19!

Najefikasniji kod Reala bio je Carroll sa 16 poena, a zabijali su i Nocioni (12p, 7s), Llull (12) i Rodriguez (11). Kod Olympiacosa najefikasniji je bio Lojeski (17), a vrlo dobri su bili i Printezis (11), Sloukad (10) i Hunter (10p, 7s). Spanoulis je razočarao i zabio samo tri poena uz šut 1-5 iz igre i loših 1-4 s linije slobodnih bacanja.

CSKA je pak pobjedom od 86:80 protiv Fenerbahčea stigao do trećeg mjesta, baš kao i prošle sezone.

>> Tata pobjeđuje kad mama zatrudni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije