Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENA IZLOŽBA

Dvadeset godina Dražena u Lausannei

Dražen Petrović, izložba
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
27.04.2015.
u 22:53

Uz atletičare Nurmija i Zatopeka, hrvatski je virtuoz jedini sportaš koji ima vanjski spomenik u parku u kojem se čuva olimpijsko nasljeđe.

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović otvorena je izložba povodom 20. obljetnice postavljanja Lipovčeva spomenika Draženu Petroviću u Olimpijskom parku u Lausannei.

Uz atletičare Nurmija i Zatopeka, hrvatski je virtuoz jedini sportaš koji ima vanjski spomenik u parku u kojem se čuva olimpijsko nasljeđe. Put Lausanne sutra putuju Draženova majka Biserka, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i dopredsjednica Kluba olimpijaca Danira Nakić i oni će u srijedu biti primljeni od strane direktora Olimpijskog muzeja.

Osim Mateše, otvaranju izložbe nazočili su i ministar Mornar, doministar Paškvalin i gradonačelnik Bandić kojem se mama Petrović požalila:

- Gradonačelniče, muzej bi se morao širiti, trebamo više mjesta za izložbe.

- I meni je Zagreb premalen pa se i ja širim - odgovorio je Bandić gospođi Biserki.

>>Cibona obilježila 30 godina od prvog naslova: 'Dražena se moglo zadržati samo pet minuta'

Komentara 5

Avatar links
links
07:59 28.04.2015.

Dražen je stvarno legenda ali ovoliko obilježavanja, godišnjica, skupova nemmao niti za Tudjmana, mama se voli pokazivati u javnosti, malo neukusno je sve to

Avatar links
links
08:01 28.04.2015.

otkud lopina na spomenu velikom sportisti??? kaže Zagreb mu premali, pa smjestiti ćemo te u Remetinec, tamo ćeš imati mjesta!!!

PA
pancevac
07:01 30.04.2015.

Jedan je Dražen, najbolji košarkaš na Ex Yu teritoriji! Veliki pozdrav iz Beograda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije