Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže i Šarić

Draženov dom bit će pun: Efes je Cedevitina prva prilika za proboj u Top 16

Cedevita - Partizan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
01.12.2015.
u 15:00

O važnosti utakmice svjedoči i podatak da će Mršić prvi put odvesti momčad u izolaciju.

Košarkaši Cedevite će u četvrtak (19 sati) u Draženovom domu ugostiti turski Anadolu Efes u 8. kolu skupine B Eurolige, a pobjeda u tom dvoboju donijela bi hrvatskom prvaku mjesto među 16 najboljih europskih momčadi i još 14 utakmica u elitnom klupskom natjecanju. 

Upravo je pobjedom u Istanbulu (81-75), ostvarenom 29. listopada, za Cedevitu započeo rezultatski uzlet nakon lošeg ulaza u euroligaško natjecanje i uvodna dva poraza.

"Kad smo išli tamo oni su bili prvi s 2-0, a mi posljednji s 0-2. Sad smo ispred njih na tablici i samo to ukazuje da će biti sasvim drugačija utakmica. Efesu je ovo izuzetno važna utakmica, a mi pobjedom možemo puno dobiti. Svjesni smo da neće biti lako, da moramo odigrati odličnu obranu i biti besprijekorni u skoku, prije svega obrambenom, i imati raspoložene pojedince da dobijemo takvu momčad", istaknuo je trener Cedevite Veljko Mršić.

O važnosti utakmice svjedoči i podatak da će Mršić prvi put odvesti momčad u izolaciju.

"Imamo dosta mladih igrača, dosta samaca. Činjenica je da smo dosad puno bolje izgledali u gostima, kad je momčad na okupu, kad je fokusirana. Želim vidjeti kako ćemo reagirati nakon takve pripreme. Mislim, nije to tipična karantena. Bit ćemo u hotelu u centru Zagreba. Više je to radi toga da pazimo što jedu, kako jedu, izoliramo igrače od mogućeg zivkanja za ulaznice i da ih malo skupimo", argumentirao je Mršić svoju odluku.

Među najmlađima u momčadi je 19-godišnji Marko Arapović koji je dvoboj s Anadolu Efesom najavio iz igračkog kuta.

"Koliko se ekipa veseli ovakvoj utakmici, nije uopće potrebno govoriti. Pred punom dvoranom, ono što smo osjetili prošli put, nas je to možda ulovilo malo nespremne. Zasad to živimo i jedva čekamo takvu utakmicu. Nakon Olympiakosa nam je trener rekao da moramo naučiti na pogreškama, jer nismo bili potpuno u utakmici zbog tih nekih vanjskih faktora. Moramo pripaziti da se ne dogodi i ovaj put", rekao je juniorski svjetski doprvak koji se posebno veseli ponovnom susretu s nekadašnjim suigračem iz Cibone Dariom Šarićem.

"Drago mi je što ću vidjeti Darija, što će doći u Zagreb, jer smo ostali u dobrom kontaktu. Još se više veselim našim nekakvim duelima na terenu, zato što je uvijek gušt nadigravati se s takvim igračem", istaknuo je Arapović.

Dario Šarić samo je jedan od igrača koje će Cedevita trebati zaustaviti.

"On je kompletan igrač koji može pogoditi četiri-pet trica, igrati leđima, vući kontranapad, ima skok. Polivalentan je i sigurno će imati izuzetnu motivaciju pokazati se pred svojom publikom. Treba ga lijepo dočekati i još bolje čuvati", kaže trener Mršić, svjestan da za pobjedu neće biti dovoljno zaustaviti samo hrvatskog reprezentativca. 

"Individualno su izuzetno moćna ekipa. Igraju više na individualnu kvalitetu, nego što melju kao ekipa. No, poznavajući trenera Ivkovića sigurno će uspjeti u nekom periodu postati momčadski jači. Nadam se da će pričekati još četiri-pet dana, da nam daju priliku da dobijemo utakmicu", poželio je Mršić.

Prema najavama koje dolaze iz kluba, Draženov dom bi u četvrtak ponovno trebao biti ispunjen do posljednjeg mjesta, kao što je bio i protiv Olympiakosa, što bi trebao biti dodatan poticaj Mršićevoj momčadi koja je u dosadašnjem dijelu euroligaške sezone bila uspješnija kao gost, nego kao domaćin.

"Svjesni su dečki da igramo pred našim navijačima. Nije to tipičan domaći teren, kao što ga je imala, recimo, Zvezda protiv Reala. To je lijepa atmosfera, puna dvorana, ali ponašanje gledatelja ovisi o tome kako momčad izgleda na parketu. Svojim odnosom ih trebamo probuditi i natjerati da budu šesti igrač", istaknuo je Mršić koji će u četvrtak imati širi igrački fond nego što ga je imao prije mjesec dana u Istanbulu.

"U odnosu na tu utakmicu imamo Žorića i Walkera, dva igrača pod košem, koji bi trebali donijeti još jedan ekstra odgovor na tu njihovu visoku liniju, na njihov atletizam, te rasteretiti Bilana, Žganeca i Arapovića."

Utakmicu protiv Anadolu Efesa Cedevita dočekuje na 3. mjestu u skupini B s četiri pobjede i tri poraza, dok je turska momčad na 4. mjestu s tri pobjede iz prethodnih sedam utakmica.

Kako bi se izbjegle gužve pred ulazom, kakve su se stvarale uoči dvoboja s Olympiakosom, iz Cedevite preporučuju gledateljima da što ranije dođu u dvoranu. Ulaznica za utakmicu još ima, a moguće ih je kupiti u Domu košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu (u utorak i srijedu od 15 do 20 sati), na blagajni KC D. Petrović (u četvrtak od 15 sati do početka utakmice), na svim prodajnim mjestima Eventima te njihovim online sustavom (www.eventim.hr).

>>Henry Walker: Podcijenili smo Partizan, ne znam tko može biti sretan zbog pobjede

Komentara 2

ZE
zeczec
06:28 02.12.2015.

sinoc dokumentarac o kk split.obavezno pogledat kako se nekad radilo i s kojin igracima osvajalo trofeje.

ZE
zeczec
06:28 02.12.2015.

sinoc dokumentarac o kk split.obavezno pogledat kako se nekad radilo i s kojin igracima osvajalo trofeje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije