Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovarao s izbornikom

Hoće li Draper igrati za Hrvatsku na Eurobasketu? 'Ne želim zavlačiti Perasa...'

06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih republika: BiH, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenij
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
31.03.2015.
u 12:30


Za ovo gdje sam igrački dospio najzaslužniji je trener Aco Petrović, kaže Draper.

Čim nas je ugledao u miks-zoni istanbulske dvorane Abdi Ipekci, Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper (30) srdačno nas je pozdravio.

Čim smo potegnuli diktafon iz džepa, nasmijao se i rekao:

– Znam što vas zanima. Hoću li igrati za hrvatsku reprezentaciju ovo ljeto?

Baš tako, to nas najviše zanima u godini u kojoj Hrvatska prvi put igra Eurobasket na domaćem tlu?

– Još nisam donio odluku, no uskoro hoću. Pričao sam s novim izbornikom Velimirom Perasovićem kojeg odviše poštujem da bih ga zavlačio. Ne želim ga držati u neizvjesnosti.

O čemu ovisi hoće li Didi ponovo igrati za Hrvatsku ili neće?

– U Anadolu Efesu jako puno treniramo i moram utvrditi stanje svojih koljena i Ahilovih tetiva.

Što je to što ga privlači igranju za kockaste?

– To što će Hrvatska igrati pred svojom publikom zvuči jako privlačno. Uostalom, u Hrvatskoj još uvijek imam jako puno prijatelja, ne samo košarkaških nego i onih izvan košarke.

Katkada moraš usporiti

Čuje li se sa svojim bivšim trenerom Aleksandrom Petrovićem?

– Ne, nismo dugo pričali, no unatoč tome on je i dalje moj najdraži trener. Zapazio me u dresu talijanskog drugoligaša Prima Verolija i doveo u Cedevitu, u kojoj mi je omogućio puno slobode, ali i takve igračke poticaje da moram reći da je on najzaslužniji da sam to što jesam i gdje jesam. Već prvog dana rekao mi je: „Ulazi u reket što više i čini suigrače boljima!“ Amerikancima je najteža stvar prilagoditi se europskoj košarci jer biti razigravač u Americi nešto je sasvim drukčije, a Aco je to shvatio i puno mi pomogao. Ne možeš stalno juriti, katkada moraš i usporiti.

Premda u drugoj sezoni njegova boravka više nije bilo idile s trenerom jer Petrović više nije bio na čelu momčadi, Didi se i Cedevite rado sjeća.

– Cedevita je moj drugi dom i ponekad se uhvatim u razmišljanju da bih se možda, jednog dana, mogao i vratiti u taj klub.

To se može dogoditi samo kada mu padne cijena koja je sada previsoka za ono što hrvatski prvak može platiti. Uostalom, iz Zagreba je otišao u kraljevski španjolski klub, a potom u jedan od dva najbogatija turska kluba.

– Istanbul je nevjerojatan grad, s puno lijepih mjesta, puno sjajnih restorana, no Madrid je manji i tamo je lakše živjeti.

Ivković je zahtjevan

A kod koga je lakše trenerski. Kod Pabla Lasa ili Dušana Ivkovića?

– To su dva potpuno drukčija trenera. Ivković je iznimno zahtjevan trener koji zagovara drukčiji stil košarke od one koja se igra u Realu.

Draper je sa 181 cm visine bio jedan od tri najniža igrača Eurolige, no čini se da ga to samo dodatno motivira.

– Još od sedme godine, kada sam došao u kontakt s košarkom, bio sam najmanji na terenu i to mi je uvijek bila dobra motivacija. No, zato sam uvijek bio najbrži, onaj koji se može svuda provući.

>>Dario Šarić: Perasović je trener koji najviše odgovara profilu i sastavu Hrvatske

 

Komentara 5

QQ
qqq
13:23 31.03.2015.

To Draperu hrvatino!

Avatar comandante
comandante
14:30 01.04.2015.

netrebamo strance u repki

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:37 01.04.2015.

Blassingame-a u reprezentaciju !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije