Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita ide u Sinj

Direktor Mamić piše: 'Sveti Ante, splitski dijamante'

Cedevita - Cibona
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
14.04.2014.
u 11:05

– Sinjani žestoko navijaju, čekaju nas napaljeni, ali u pravilu ne vrijeđaju suparnika i po tome su posebni, znam to jer sam sezonu igrao za Alkar

“Sveti Ante, splitski dijamante”. To je na twitter profilu napisao Cedevitin sportski direktor Matej Mamić nakon derbija s Cibonom u kojem je Cedeviti pobjedu (79:77) donio Ante Delaš tricom 5,6 sekundi prije kraja.

Trebao zahvaliti i Sutonu

– Brzo će se to zaboraviti ne budemo li mi pobjeđivali. Naučio sam to još u Zadru. No, dobro je što smo dobili Cibonu da se mlađim suigračima ne uvuče kompleks Cibone – kazao je Ante.

Možda se Mamić mogao zahvaliti i Goranu Sutonu koji je zabio prethodnih osam koševa u nizu i bez kojih bi Antina trica bila bezvrijedna. Ili veteranu Marinu Baždariću koji je odigrao kapetanski i pohvalio Delaša kazavši nam da taj momak “ima muda do koljena”.

A to se za Nolana Smitha baš i ne bi moglo reći. Doduše, ne boji se uzeti zadnju loptu, to čak i voli, no taj napad uglavnom ne završi dobro. Ne samo zato što je on mlad igrač, što je američki novak u Europi, nego i zato što on nije pravi razigravač pa iz situacije kada ga se zatvori ne pronalazi rješenje za suigrače.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Smith u utorak snaći u Sinju, pred 1200 glasnih navijača, u dvorani u koju službeno stane 800 gledatelja. Kada je prvi put igrao u Sinju, negdašnji cedevitaš Dontaye Draper mislio je da je to neka dvorana za trening. Ugođaj za predstojeći dvoboj podgrijala je pobjeda Alkara kod Zagreba, o čemu trener Sinjana Damir Milačić kaže:

– Cijela Cetinska krajina gori, a vođenje Alkara vam je kao da vodite Panathinaikos, dakako u odgovarajućem omjeru stanovnika između Sinja i Atene. Bit će ludnica i zbog toga što će i naši igrači sada još više gristi jer ćemo se boriti za doigravanje. Cedevita je odlična momčad, s vrhunskim trenerom, no morat će igrati 300 posto da bi nas dobili jer nisam siguran da su ove godine igrali u takvoj atmosferi.

Po Sinju se već pjeva “ABA liga broji dane da dočeka Maligane”, a “Maligani” su uz “Funcute” trenutno najborbenija navijačka skupina u našoj košarci. Sinj je vrući teren što je neko vrijeme dočaravao i transparent s iscrtanom stisnutom šakom i natpisom “Sudac, pamet u glavu”. No, taj transparent nedavno su ukrali “Funcuti” pa su “Maligani” u jednoj noćnoj akciji šibenskim navijačima otuđili bubnjeve.

Navijaju, ali ne vrijeđaju

– Sinjani žestoko navijaju, čekaju nas napaljeni, ali u pravilu ne vrijeđaju suparnika i po tome su posebni, znam to jer sam sezonu igrao za Alkar – prisjeća se “Sveti” Ante.

Iz sinjskog podneblja je i Ante Delaš odnosno njegov otac koji je rođen u Zelovu. No, on je poprilično smiren igrač i kada svi žele skakati po njemu od sreće, on je taj koji ih smiruje:

- Guštat ću tek kada osvojimo naslov prvaka.

>> Tricom Delaša 5.4 sekundi prije kraja Cedevita dobila Cibonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije