Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveće pojačanje

Dino Rađa se vratio na Gripe, priključio se radu s momčadi

dino rađa
Grgur Žučko/PIXSELL
01.10.2014.
u 10:51

- Uz sve probleme držim da smo sastavili momčad, koja će biti konkurentna. Želimo bez stresova prebroditi ovu sezonu, razviti naše mlade igrače

Najveće ovosezonsko pojačanje košarkaša Splita je Dino Rađa. Naime, proslavljeni centar uključio se u rad kluba, dobio je status "košarkaški mentor".

- Uvijek sam ja tu, imam volje pomoći koliko mi vrijeme dopušta. S trenerom Vulićem dogovorio sam rad s centrima, a predsjedniku Andrijiću ću pomoći koliko treba - kazao je Rađa.

Odradio je i prvi trening s centrima, imat će visoka linija Splita što naučiti od proslavljenog košarkaša. Ova njegova titula "košarkaški mentor" praktički znači povratak Rađe na Gripe. Ušao je u onom svom ležernom stilu, ali Dino je tu, ponovno sa "žutima".

A igračka pojačanja, odnosno to tek trebaju dokazati, za ovu sezonu su Petar Madunić, Ante Đugum, Stjepan Tešija i Jakov Mustapić.

- Uz sve probleme držim da smo sastavili momčad, koja će biti konkurentna. Želimo bez stresova prebroditi ovu sezonu, razviti naše mlade igrače, to je naš nekakav moto. Prije dva mjeseca bili smo u teškoj situaciji. Turnir u Širokom pokazao je da smo na pravom putu, siguran sam da će ovi igrači na dostojan način nositi žuti dres - rekao je trener Jakša Vulić uoči početka A-1 lige u kojoj u 1. kolu Split gostuje kod Alkara.

Madunić je prve košarkaške korake napravio u školi košarke Splita.

- Trebao sam biti u momčadi i prošle sezone, ali bilo je problema oko registracije. Sretan sam što sam došao u moj klub, ovo je moja kuća - rekao je Madunić.

Korpulentni Ante Đugum bit će jedan od ljubimaca publike. Gdje god je igrao plijenio je borbenošću.

- Kemija unutar momčadi jako je dobra, nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Najvažnije mi je pomoći momčad - kaže Đugum.

A Jakov Mustapić, koji je imao odlične sezone u mlađim kategorijama, puno očekuje od ove sezone.

- Odlično sam primljen, siguran sam da je pred nama lijepa i ugodna sezona. Nema imperative pred nama, samo neka publika dođe podržati ovu mladu momčad. Ono što je sigurno, ostavit ćemo srce na parketu svaku utakmicu - rekao je Mustapić.

Tešija je prošao sve klupske kategorije, ali nikada nije zaigrao za prvu momčad.

- Ovo je moj povratak kući, jedva čekamo početak sezone - kaže Tešija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije