Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Senegal

Dieng: Svaka utakmica za nas je rat

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
01.09.2014.
u 11:28

– Svaka utakmica za nas je rat i mi ćemo u svakoj učiniti sve da je dobijemo – kaže jedini senegalski NBA-jevac (211 cm, 24)

Nakon "žutog kartona" koji su naši košarkaši dobili za izvedbu protiv košarkaških haklera i fanatika s Filipina, izabranici Jasmina Repeše morat će mnogo ozbiljnije tretirati lavove iz Senegala. Jest, i to je poprilično egzotična reprezentacija u košarkaškom svijetu, jedna od najslabijih na ovom Svjetskom prvenstvu, no ne smije ih se podcijeniti. Ne samo zbog nevjerojatnog atleticizma (veći atleti možda su samo Amerikanci) nego i zbog fanatizma i nacionalnog ponosa koji se kod takvih reprezentacija javlja. Baš oni koji dolaze iz slabije razvijenih košarkaških krajeva sve će učiniti da ne budu ničija kanta za napucavanje. Tako su problemu pristupili ozbiljni Grci i pobijedili Senegalce bez ikakvih glavobolja (87:64).

– Svaka utakmica za nas je rat i mi ćemo u svakoj učiniti sve da je dobijemo – kaže jedini senegalski NBA-jevac (211 cm, 24).

Ovaj igrač Minnesota Timberwolvesa protiv Grka je uknjižio 21 koš.

– Naš je cilj proći u osminu finala i izgraditi samopouzdanje kako bismo sljedeće godine postali afrički prvaci.

Pitamo Dienga što je najjača strana njegove reprezentacije?

– To što se ne prestajemo boriti, i kada smo u velikom zaostatku, nećemo spustiti glavu dolje.

Senegalci su dosad triput nastupili na Olimpijskim igrama i četiri puta na SP-u, posljednji put 2006. u Japanu gdje su osvojili 22. mjesto među 24 reprezentacije. Afrički prvaci bili su pet puta, a od 1968. do danas na afričkom su prvenstvu osvojili 15 medalja. Senegal je dosad dao devet NBA igrača. 

>>Vidio sam puno ideje u napadu i to mi se jako sviđa

Komentara 1

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
14:50 01.09.2014.

Za Senegal je svaka utakmica rat a za Hrvatsku je svaki rat prilika za nevina viteška djela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije