Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U NBA LIGI

Rose optužen za silovanje, prijeti mu zatvorska kazna

Derrick Rose
Reuters/Pixsell
27.08.2015.
u 16:55

Košarkaš Chicago Bulsa morat će na sudu dokazivati svoju nedužnost.

Derrick Rose (26), jedan od najpopularnijih NBA igrača, ovih se dana suočio s vrlo ozbiljnim optužbama koje bi, ako mu se dokaže krimen, mogle rezultirali i s višegodišnjom zatvorskom kaznom.

Neimenovana djevojka, koja se predstavlja kao Jane Doe, slavna prostitutka koja je 80-tih u Torontu bila mamac za serijskog silovatelja, tvrdi da se s košarkašem Chicago Bullsa zabavljala između 2011. i 2013. i da se njen dečko tada nad njom nerijetko seksualno iživljavao. Jane se žali da je Rose od nje tražio da se pred njim samozadovoljava, ali i da sudjeluje u grupnom seksu što je ona, kaže, odbijala.

U jednoj takvoj prilici Jane je pobjegla kući i onda su, tvrdi ona, Rose i njegovi prijatelji provalili u njen stan i silovali ju "momčadski" čemu se ona nije uspjela oduprijeti jer je bila "onesposobljena" zbog utjecaja droge kojom ju je, tvrdi tužiteljica, "nakljukao" upravo Rose. Kad je upitana zašto se s tim optužbama javila tek nakon dvije godine, Jane Doe se opravdala osjećam osramoćenosti, ali i straha od toga što će reći članovi njene kozervativne obitelji.

Nakon ovih teških optužbi podnesenih na sudu, u javnosti se pojavio i iskaz Roseove odvjetnice Lise Cohen. Ona je rekla da njen klijent priznaje da je bio u seksualnoj dvogodišnjoj vezi s tužiteljicom u kojoj nije bilo nikakvih problema dok gospođici Jane odvjetnici nisu počeli govoriti da bi Rosea mogla tužiti, valjda za njegove izvjesne nastranosti. Odvjetnica Cohen tvrdi da je to još jedan i to jadan pokušaj da se izvuče novac iz vrlo poznatog i uspješnog sportaša. A da vas podsjetimo, Rose samo sa Adidasom ima potpisan 13-godišnji ugovor vrijedan oko 185 milijuna USD, a upravo mu teče petogodišnji ugovor s Bullsima vrijedan 95 milijuna USD.

S takvim ugovorima Rose si zacijelo može osigurati najbolje američke odvjetnike koji će ga spasiti zatvorske kazne, a ona je u SAD-u za kazneno djelo silovanja u prosjeku 11-12 godina s time da ju okrivljeni u prosjeku odsluže pet i pol godina. 

>>Toni Kukoč se vratio u Chicago Bullse: 'Ovo je velika čast!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije