Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA

Delaš: Potonuli smo kao djeca, moramo brže igrački učiti

16.10.2014., Dom sportova, Zagreb - Euroliga, 1. kolo, Cedevita - Unicaja. Mindaugas Kuzminskas, Nemanja Godic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
18.10.2014.
u 12:30

Cedevita se dala u potragu za centrom jer s ovim sastavom u Euroligi nije konkurentna, a mora se i zaštititi od kikseva u ABA ligi

Luka Babić i Ante Delaš, braniči koji su zajedno šutirali trice (3-17), najbolje su opisali Cedevitinu problematiku u srazu s dečkima iz višeg razreda (63:78 protiv Unicaje). Nakon 1-10 u tricama, Luka je kazao:

- Nismo navikli igrati sa suparnicima protiv kojih se svaka pogreška kažnjava i gdje mali nedostatak koncentracije donosi velike probleme.

Još konkretniji bio je Ante Delaš (trice 2-7):

- Često smo tražili izmjene jer je intenzitet bio visok. Oni igraju u visokom ritmu svih 40 minuta i bilo im je dovoljno samo nekoliko naših pogrešaka da nas kazne. Ovo je dvije, pa možda i tri razine jače od ABA lige. I taktički, a pogotovo fizički.

Delaš stariji ne želi prihvatiti da su igrali protiv skuplje i bolje momčadi.

- Svjesni smo da će nam trebati šuterske večeri da dobijemo euroligaša, no ako budemo mislili da su svi bolji od nas, onda ne moramo niti igrati Euroligu. To nas je i danas malo i koštalo. Oni rade seriju, a mi potonemo kao djeca. Jest da mnogi od nas prvi put igraju Euroligu, no moramo se tući i vjerovati u sebe. Moramo brže učiti.

Pokušali smo uvjeriti Antu da je Cedevitina realnost da se u krugu s Limogesom i Albom bori za prolaz u Top 16, no nije se dao.

- To sve stoji, no ne smijemo se predati favoritima Unicaji, Makabiju ili CSKA-u.

Cedeviti su u ovom ogledu u rotaciji jako nedostajala dva vanjska igrača, Roko Ukić i Marko Ramljak.

- Roko bi sa svojim iskustvom i pri umoru donio dobru odluku, što mi nismo. Ramo je pak nedostajao u obrani sa svojom agresivnošću, ali i u skoku jer su oni s Kuzminskasom na trojci skakački moćni.

Taj isti Kuzminskas nije se naigrao kada ga je držao povratnik Tomas, koji je još daleko od stare igračke forme i koji ističe:

- Meni sada pomaže bilo kakva utakmica. Već u nedjelju je Metalac, bit ću dosta umoran no moram igrati da bih se vratio.

Osim što je nedostajao Ukić, kao da nedostaje još snažan i skočan igrač u reketu.

- Svaki igrač dobro bi nam došao, no orijentirali smo se na mlađe snage i oni će se sigurno dizati kako sezona bude odmicala.

No, možda će za takvo što imati priliku uz kakvog iskusnijeg centra za kakvim se Cedevita dala u potragu već ovih dana. Vidjelo se baš protiv Unicaje da tu momčad najviše propušta pa će se iskoristiti prva prilika za povoljnu kupnju.

>> Cedevita u prvom kolu Eurolige kod kuće izgubila od Malage

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije