Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šarić:

Volio bih nekome biti uzor kao što je meni Dirk Nowitzki

Dario Šarić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.08.2015.
u 18:00

' Njemačka ovog ljeta nije izgubila nijednu utakmicu i bit će dobar pokazatelj da vidimo gdje smo u ovom trenutku.'

Hrvatski izbornik Velimir Perasović došao je jučer najaviti večerašnju utakmicu s Njemačkom (21 sat) u vrlo jakom sastavu. Izašao je pred sedmu silu okružen prvim strijelcem reprezentacije Bojanom Bogdanovićem, ali i jednim od najtraženijih mladih europskih igrača Darijom Šarićem.

U jednom je trenutku čak dao takav kompliment Šariću kakav ovaj zacijelo nije očekivao. Naime, kako je mislio da ga pitamo bi li volio u svom sastavu imati Nowitzkog, Peras je sa smiješkom dobacio:

Imamo svog Nowitzkog

- Imam ja boljeg.

Mislio je, dakako, na Darija, koji je bio iskren kada smo ga pitali bi li volio da Nowitzki zaigra večeras pred Zagrepčanima.

- Valjda ću i ja jednog dana dospjeti u NBA ligu pa nije loše da već stvaram naviku igranja protiv takvih velemajstora. Na Eurobasketu u Sloveniji "školovao" me Kleiza. Valjda ću i ja jednog dana igrati u NBA ligi i moći parirati igračima kao Nowitzki i Kleiza i igrati dobro kao što su igrali oni protiv mene.

Uvjereni smo da će taj dan stići puno brže nego što i sam Dario misli, možda čak već večeras jer ne sumnjamo da će ostaviti srce na parketu. Želi li on sa sebi svojstvenom borbenošću uputiti pozivnicu publici i za utakmice koje dolaze?

- Lani smo demonstrirali takvo što u posljednjoj provjeri pred SP, protiv Litve u Zagrebu, pa smo na SP-u imali oscilacije. Najvažnije je da mi kroz svaku pripremnu utakmicu rastemo i da prvog dana Eurobasketa budemo 100 posto spremni.

Da li ste odredili tko će biti glavni nositelj igre, svojevrstan lider momčadi?

Lidera ne možete odrediti dekretom, njega momčad sama iznjedri. Nije Dražena nitko postavio za vođu, on je svojom klasom to sam zaslužio

A u funkciji toga su i ove dvije utakmice s Njemačkom o čijoj je momčadi ponešto rekao izbornik Perasović.

- To je momčad s dvije ekstrazvijezde, s Nowitzkim i razigravačem Atlante Dennisom Schroederom. Sve se vrti oko njih dvojice, a čak i kada njih dvojica ne igraju, prepoznaje se koncepcija igre podređena njima. Njemačka ima puno visokih igrača i mogu postaviti petorku s četiri, pa i pet dvometraša. Atletski je to sjajna momčad.

Naš izbornik igrao je za onu hrvatsku vrstu koja je 1993. bila treća kada je domaćin Njemačka postala europskim prvakom.

- I ovi Nijemci imaju taj radni element kao i oni, a novost je da, osim vrlo jake lige, imaju i sve više igrača s koledža. Opet su kandidati za medalju, a kada imaš igrača, poput Nowitzkog onda je sve moguće.

Bojan Bogdanović, naš prvi snajperist, govorio je o prilagodbi s NBA na europsku košarku.

Bogdanović traži šut

- Još nisam u pravoj šuterskoj formi, što je i dobro. Lopte mi idu malo dalje no što očekujem, no to je možda i zbog razlike u loptama. Više mi odgovara materijal lopti kojima se ovdje igra nego u NBA. Što se pak tiče udaljenosti trice, lakše je sada nego kada sam se morao prilagođavati na udaljeniju NBA tricu.

S obzirom na to da je Perasović ona vrsta trenera koja nikad ne voli izgubiti, pa tako ni u prijateljskim utakmicama, očekivati je zanimljivu predstavu. To više što su Nijemci dosad odigrali čak pet utakmica, a naši samo dvije.

- Njemačka ovog ljeta nije izgubila nijednu utakmicu i bit će dobar pokazatelj da vidimo gdje smo u ovom trenutku - naznačio je Bogdanović.

>> Nowitzki se priprema za Hrvatsku: 'Košarkaška ste nacija, Dražen je legenda'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije