Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselinka Šarić:

Dariju nedostaje Šibenik, jedva čeka sjesti na rivu i piti kavu

Dario Šarić
Foto: Obiteljski album
1/5
27.03.2017.
u 19:36

Budući da su u karijerama svoje djece očevi uglavnom u prvom planu, zavirili smo u drugi plan obitelji Šarić i popričali s majkom Vesom

Novinari koji prate Sixerse nedavno su se raspitivali o tajni dobrih igara Darija Šarića u veljači i ožujku i došli su do zaključka da je za sve, uvelike, zaslužna i Veselinka Šarić, majka mladog hrvatskog košarkaša koji je postao hit u NBA ligi. Uostalom, i sam Dario im kazao je sljedeće:

- Za mene je to bila ekstra podrška jer majka je za svakoga nešto posebno. Njena podrška je drugačije vrste. Ona ne poznaje košarku poput mog trenera, ali mi zna dati dobar savjet u pravom vrijeme.

Bio je odveć živahno dijete

S obzirom da su u životu sportaša obično očevi u prvom planu, zavirili smo malo u drugi medijski plan obitelji Šarić i popričali s gospođom Veselinkom. A i ona je samozatajna majka koja se ne gura u medije i koja to radije prepušta suprugu, a najradije sinu.

- Ne volim ja to. Bolje je da smo mi roditelji u medijima što manje.

Ipak, ovo je mama koja s punim pravom može pričati i o košarci jer ju je igrala i to prvoligaški.

- Počela sam trenirati s 11-12 godina i košarku sam igrala do svoje 23. kada sam zatrudnjela i rodila Darija. A njega sam počela na košarku voditi kada je imao 7-8 godina, a negdje sa 33 godine su me zvali iz Košarkaškog kluba Vidici da igrački pomognem pa smo izborili ulazak prvu ligu. Kćer Danu ostavljala sam kod babe i djeda, a Darija sam vodila sa sobom jer je bio odveć živ pa sam bila uvjerena da ga moji roditelji ne bi mogli kontrolirati. Nad njim ste morali bdjeti kao kobac, jer čim bi se okrenuli ,on bi već otišao na cestu ili bi upao u more.

Ta će se hiperaktivnost vrlo brzo kanalizirati kroz košarku koju će mali Šarić zavoljeti do mjere da će postati smisao njegova života, a samo takva strast vas može odvesti tako daleko koliko je Dario već sada dospio. A baš je on prvi favorit za novaka godine u NBA ligi što je od Europljana pošlo za rukom samo Pau Gasolu (2002.).

- Ja vam Darija ne gledam kroz to što je osvojio i što bi mogao osvojiti. Meni kao roditelju najvažnije je da bude zdrav i sretan. Meni ništa ne znače nagrade ako vidim da je on neraspoložen, da nije za zezanciju. Osim toga, meni više od nagrada znači to da je prihvaćen od suigrača i navijača Sixersa.

U razgovoru za CNSPhilly.com Dario je istaknuo i kako je uživao u maminim specijalitetima, pa je mama Veselinka naglasila.

- S obzirom da je cijelo to vrijeme s nama bila i Darijeva djevojka Karla, moram reći da je i ona kuhala ono što Dario voli. Ona je sjajna kućanica, a ja sam s Darijem išla na kavu jer on to voli, a to u klubu baš i nema s kim upražnjavati jer Amerikanci vam uzmu kavu od pola litre i odnesu u hotelsku sobu. Oni nemaju običaj sjesti i ispijati kavu kao što smo nas troje, jednog dana, proveli čak četiri sata i uživali. No, bili smo mi i dosta dana i na putu, zajedno s Darijem. Najprije smo s njim išle u New Orleans na All-Star Weekend od kuda smo, svi zajedno, produžili par dana u Miami.

Po povratku u Philadelphiu, mama i djevojka krenule su s Darijem čak i na turneju po Zapadu.

- Treneru je bilo drago što smo kod Darija, možda je osjetio da smo mu dale ponešto pozitivne energije, pa je odobrio Darijevu molbu da i Karla i ja krenemo s njima na turneju. Bili smo u Portlandu, Los Angelesu i San Franciscu. S obzirom da su ostalim igračima članovi obitelji nadohvat ruke, trener je procijenio da je ovo specifična situacija.

Kako to izgleda putovati u zrakoplovu s NBA momčadi?

- Igrači i njihova pratnja u zrakoplov ulaze na poseban ulaz, bez provjere. Pokažu samo osobnu iskaznicu ili putovnicu. Zrakoplov je vrlo komforan, opremljen je foteljama i podijeljen na tri djela. U prvih 20 sjedala su igrači, u srednjem dijelu su glavni trener i svi njegovi suradnici, a u zadnjem dijelu zrakoplova su novinari i mi gosti, članovi obitelji, supruge, djevojke...

NBA igrači ne ručaju zajedno

Gospođu Vesu iznenadio je jedan NBA običaj:

- Odsjeli smo u istom hotelu s njima, a vidjela da oni na putovanjima ne objeduju zajedno. Dobiju neku dnevnicu i jedu gdje i što tko hoće, a meni se čini da bi bilo bolje da su skupa - ispričala nam je gospođa Veselinka koja se u međuvremenu vratila u Hrvatsku.

- Karla i ja smo bile od 10. veljače do 18. ožujka, pa je Dariju preostalo izdržati još manje od dva mjeseca. Osjetila sam da mu nedostaju Zagreb, i ponajviše, Šibenik. Kad sam odlazila rekao mi je da jedva čeka sjesti na šibensku rivu i piti kavu. Nostalgičan je, fali mu dom, no prebrodit će on i to kao i sve prepreke dosad.

>>Košarkaška legenda oduševljena: Bogdanović je vođa, a Šariću je samo nebo granica

>>Šarić je s ova dva poteza oduševio Amerikance: 'Ovo je nešto najluđe ove sezone'

Komentara 2

MA
Majur
22:29 27.03.2017.

Sjajnog dečka ste rodili i odgojili gospođo,svaka čast!

Avatar Diavolo
Diavolo
19:18 30.03.2017.

Hezonja ne ide na Euro, a Dario je primjer mladjim klincima sta znaci sportas sa karakterom srcom i kako se voli kraljica Igara , Kosarka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije