Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona iščekuje

Danas odluka Arbitraže HKS-a o slučaju Zubac

18.09.2015., Francuska, Lille, stadion Pierre Mauroy - EuroBasket 2015, Juniorska All Star utakmica U18.  Ivica Zubac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.02.2016.
u 08:10

Ako Cibona dobije spor, Zubac neće moći u Cedevitu, ali će moći u inozemstvo.

Košarkaši Cibone miljenici su sreće, no kako sreća prati hrabre, ovu su dozu fortune posve zaslužili. Jer da u izgubljenoj situaciji nisu u Le Havre otišli sa silnom željom da se od Fibina Eurokupa oproste s pobjedom, dugo bi si predbacivali kada bi vidjeli neočekivani ishod dvoboja između rumunjske Energije i litavskog Piena (86:101), koji im je savršeno išao u prilog.

No, puno više no o sljedećem suparniku, litavskom Juventusu, u Ciboni razmišljaju o ishodu današnje sjednice Arbitražne komisije HKS-a. A ona će, predvođena odvjetnicom Leom Erak, donijeti odluku o tome je li HKS-ov povjerenik za natjecanje Jendriš bio u pravu kada je presudio da dosadašnji cibos Ivica Zubac ima pravo na raskid ugovora i da može biti registriran za Cedevitu.

Ako Cibona dobije spor, Zubac neće moći u Cedevitu, ali će moći u inozemstvo. A to bi bila šteta za košarkaške kibice koji imaju sve manje prilika gledati kako naši supertalenti odrastaju u vlastitu dvorištu, a ne pod krovom Barcelone, Makabija, Reala...

Doduše, čak i u slučaju da Arbitraža odluči da Zubac ne može u Cedevitu, hrvatski prvak još uvijek ima načina da dođe do nadarenog centra, ali samo ako se isprsi. Naime, ovaj put Cibona ga je spremna ustupiti za 400.000 USD, pola sada, a pola kada ode iz Cedevite. U neuspjelom pokušaju dogovora, Cedevita je nudila 250.000 USD, ali tek nakon što Zubac ode u NBA. Tako barem kažu u Ciboni, koja svakako želi na Zupcu nešto zaraditi kada je već nemoguće da se vrati svom jatu jer ga trener Mulaomerović, više ne bi primio natrag.

Ako pak Arbitraža HKS-a presudi u korist Zupca i Cedevite, Cibona će zadovoljštinu potražiti na Fibinoj Arbitraži, koja će u tom slučaju odrediti koliko je sljedeći Zupčev klub dužan platiti Ciboni. A to teško da može biti više od 200.000 USD. Dakle, i po tome ispada da bi najbolje bilo da se Cibona i Cedevita na kraju ipak dogovore. A Zubac je takav talent, u to nas uvjeravaju NBA skauti, da bi se i tih 400.000 USD Cedeviti isplatilo uložiti. 

>>Ivica Zubac ne može u Cedevitu, ali može otići u inozemstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije