Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMJAN RUDEŽ ZA MAX!

Larry Bird mi je priznao: 'Iznenađen sam kako si se snašao u NBA!'

Damjan Rudež
Foto: Reuters/PIXSELL
26.04.2015.
u 14:55

'Bogdanoviću, svaka čast! Pred kraj sezone počeo je igrati nevjerojatno...'

Javio nam se sretan što je njegov bivši klub izborio plasman u finale ABA lige i zacijelo će biti među glasnijim Cedevitinim navijačima u zagrebačkim okršajima s Crvenom zvezdom. Status NBA igrača Damjana Rudeža (28) ljudski nije nimalo promijenio pa je iskoristio priliku da cedevitašima čestita.

– Iz one momčadi za koju sam ja igrao u Cedeviti više nitko ne igra, no zato je tu puno klupskih dužnosnika i zaposlenika s kojima sam ostao dobar. Baš mi je drago što su osigurali Euroligu.

Rudežovo NBA momčad Indiana ove je sezone bila u padu, ponajprije zbog pehova s ozljedama.

– Zbog ozljeda smo imali jako turbulentnu sezonu. Otkad se bavim košarkom, od A-2 lige do NBA lige, nikad nisam bio dio momčadi koja je imala više ozljeda.

Značilo je to i gubitak NBA doigravanja što je bilo razočaranje za klub koji je lani igrao finale Istočne konferencije.

– Da, jako smo razočarani. Tužan sam jer sam bio uvjeren da ćemo ući u doigravanje, posebice nakon što smo u drugom dijelu sezone imali seriju od 15-1 i što smo u tom razdoblju sve suparnike svodili na šut ispod 40%. Ali, dva tjedna prije kraja osnovnog dijela sezone imali smo veliki pad u igri.

Kasnit će na pripreme

Je li Damo, kako ga zovu suigrači, barem ispunio vlastita očekivanja?

– Jesam. Kada sam dolazio, nisam znao što da očekujem, no onda nam se ozlijedio glavni igrač Paul George i otvorio se prostor za moje minute. Najveće zadovoljstvo bilo mi je što je druga petorka, čiji sam ja bio dio, radila sjajan posao.

Zadovoljni su, čini se, i poslodavci, pa i predsjednik kluba, legendarni Larry Bird.

– Kad pričaš s takvom legendom, to je uglavnom jednosmjerna komunikacija, no rekao mi je da je iznenađen kako sam se snašao i kako sam prihvaćen u momčadi.

Još bolje kritike od poslodavaca zacijelo će dobiti još jedan hrvatski NBA novak, Bojan Bogdanović.

– Svaka čast! Pred kraj sezone počeo je igrati nevjerojatno. Bojan je završnicu osnovnog dijela sezone igrao s puno samopouzdanja, a u posljednjoj utakmici razvalio je Orlando.

Obojica će biti igrači u viziji novog izbornika Velimira Perasovića. No, na okupljanju reprezentacije u Zagrebu ne mogu se pojaviti 10. srpnja.

– Od NBA lige dobili smo striktne obavijesti da se reprezentaciji možemo priključiti tek 1. kolovoza. Digla se velika frka zbog ozljede Paula Georgea na pripremama američke reprezentacije pa su klubovi jako osjetljivi.

Rudež je nakoj jedne utakmice ove sezone upoznao Lea Messija.

– Prije utakmice s Washingtonom nam je naš Argentinac Scola rekao da nas dolazi gledati argentinska nogometna reprezentacija jer su igrali neku prijateljsku utakmicu. Bilo je genijalno iskustvo upoznati svjetsku ikonu Messija.

A tko je taj Messi?

No, među igračima Pacersa bilo je i onih koji ne znaju tko je Leo Messi.

– Mislim da David West, jedan od naših najboljih igrača, nije znao tko je Messi. No, to me pretjerano ne čudi jer mnogi Amerikanci ne prate "soccer".

S Luisom Scolom Damjan je znao popričati i o Anti Tomiću.

– Pitao me Scola za Antu i obojica smo se složili da on sa svojim talentom, razumijevanjem igre i dodavanjima, ima svoje mjesto u NBA ligi.

To isto vjeruje i za Šarića.

– U Philadelphiji od njega, kada dođe, očekuju velike stvari.

NBA svijet je nešto što bi Damjan preporučio svakom košarkašu...

– Ovdje je sve na vrlo visokoj razini, rekao bih na razini luksuza jer putujemo privatnim zrakoplovom, odsjedamo u hotelima sa pet zvjezdica, hrana je posvuda osigurana, baš kao i najkvalitetnija medicinska skrb.

Cijeli intervju s Rudežom pročitajte u novom broju MAX-a.

>> Kad se vrati, brat Damjan će biti duplo bolji igrač

Komentara 2

Avatar narozi
narozi
18:33 29.04.2015.

a zaboravio je reci za kakve zene ih prate po hotelima- licno sam video kada je pavlovic igrao za Clevaland Cavaliers hahahah I bre pa po 20 stoje I biraj samo

DI
DiogenIZsinope
00:28 27.04.2015.

ovako po priči netko bi pomislio da imamo dobru repku a sve durdupci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije