Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale ABA lige

Zvezda pobijedila Cedevitu plus devet, iako je imala više od 20 razlike

Cedevita - Zvezda
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.04.2015.
u 22:48

Cedeviti smjernica za drugi susret mogu biti treće i četvrta četvrtina u kojoj je izgledala znatno bolje i koje je čak i dobila

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji regionalne ABA lige. U dvorani Pionir u Beogradu pobijedili su Cedevitu rezultatom 68:59. Na kraju je to relativno podnošljiv poraz za hrvatsku momčad, ako se u obzir uzme da je momčad iz Srbije imala i više od 20 razlike.

Utakmica je počela vodstvom Cedevite 2:0, ali to je bila njezina jedina prednost na susretu. Nakon toga Zvezda je napravila veliku seriju, prvu četvrtinu dobila 24:9 i tu prednost održavala do kraja. Cedeviti smjernica za drugi susret mogu biti treće i četvrta četvrtina u kojoj je izgledala znatno bolje i koje je čak i dobila pa je tako u posljednju minutu ušla sa samo minus šest, ali nije bilo šanse da se potpuno vrati u susret.

Crvenu zvezdu do pobjede je predvodio Mitrović sa 18 poena, a Marjanović je dodao 15 koševa. Kod Cedevite je Babić zabio 12 koševa, a Bilan, Gordić i Tomas po devet.

Druga utakmica igra se već sutra, također u Beogradu, a prvak će postati momčad koja prva dođe do tri pobjede. Zanimljivo, niti jedna momčad još nema naslov u regionalnoj ligi, Cedevita je lani izgubila od Cibone, a prije još od Maccabija, dok je Zvezda u svom jedinom finalu poražena od Partizana. Inače, već su ulaskom u finale Cedevita i Zvezda osigurale nastup u Euroligi.

Komentara 5

RA
ratkovucetic
10:35 26.04.2015.

Ako je Cedevita nešto najljepše u hrvatskom sportu anda nam nema nade

BI
binki
23:53 25.04.2015.

Ukicu jeli te imalo sram uzeti jedan jedini euro za ovu sezonu u Cedeviti ? Sramno i zalosno.

DP
Dule Pacoov
23:15 25.04.2015.

Napred Zvezdo,samo napred..gde god igras tu smo mi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije