Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje ABA lige

Coseyjev de(r)bi iz snova, Zadar dobio Cibonu

Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
01.10.2015.
u 21:53

– Dečki su mladi, a doveli su Cibonu, kojoj prognoziraju finale play-offa, u neugodnu situaciju, kaže Nazor

Zadrani uživaju u babljem ljetu, temperature mora i zraka su se poravnale na 21 stupanj Celzijusa, no Zagrepčanima je u četvrtak navečer puhalo iz sve snage. Tornado ih je na tribinama dočekao s transparentom "Pola stoljeća vitra", a novi američki Zadranin Glenn Cosey i konačno ih je otpuhao u de(r)biju. Prometnuo se Cosey odmah u novog frontmena jadranskog diva, a njegovih 20 ubačaja osigurala su slavlje Zadra na otvaranju ABA lige protiv Cibone 62:53 (18:8, 19:19, 12:16, 13:10).

Derbi potencijalnih izbornika

– Oduševio nas je! Znamo da je Cosey bio kapetan NCAA momčadi Kentuckya, a na parketu i izgleda kao lider – hvalili su gledatelji novog braniča, koji je poznat kao momčadski igrač kojeg ne zanima nabijanje vlastite statistike već uspjeh kolektiva. Blistao je i drugi stranac Beograđanin Ivan Marinković (11 koševa), bivši igrač Zvezde, Partizana i OKK Beograda, koji je također zaradio pljesak Tornada.

Cibosi (Ante Žižić 11, Fischer 9, Hukić i Berisha 8...) nisu uspjeli stići Zadar cijeli susret, tek su došli do 55:52, no tada je iz teške pozicije tricu ubacio mladi Lovre Bašić (osam koševa) i riješio pobjednika. To hrabri, ako znamo kako se od Bašića očekuje da u budućnosti postane playmaker hrvatske reprezentacije.

– Usudio sam se i ušla je! Dobro je ispalo – sretan je bio Bašić.

– Hvala publici – kazao je, kao u Milijunašu, trener domaćina Ante Nazor pa dodao:

– Dečki su mladi, a doveli su Cibonu, kojoj prognoziraju finale play-offa, u neugodnu situaciju.

Slaven Rimac je priznao:

– Igrali smo individualno, ne momčadski. I tu je priči bio kraj.

Ne treba zaboraviti kako smo u Dvorani Krešimira Ćosića gledali sraz dvaju potencijalnih izbornika, Ante Nazora i Slavena Rimca.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kruti
22:22 01.10.2015.

hm,cosey 20 ubačaja,a koliko je to onda koševa????

Avatar comandante
comandante
22:46 01.10.2015.

vrhunska predstava, divljanje na obe strane,Cibonini mladići Andrija Žižić i Hukić nisu uspjeli bez pomoći Kusa i Ilijevskog savladati iskusni Zadar:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije