Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE PH

Cibonine legende Mršić i Mulaomerović u borbi za naslov prvaka

Zadar - CIbona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
29.05.2016.
u 10:21

Osim trenerskog, pred nama je i zanimljiv playmakerski dvoboj između dvojice Amerikanaca – Cedevitina Jacoba Pullena i Cibonina Jamesa Florencea. Zanimljivo je da se ova dvojica Amerikanaca, premda žive u istom gradu, uopće ne druže.

Hoće li Cedevita osvojiti treći naslov uzastopce ili će se Cibona domoći 19. naslova prvaka Hrvatske znat ćemo nakon finalne serije koja počinje večeras u 20 sati, u dvojci Doma sportova. Očekivani je to finale doigravanja u kojem će strateške bitke voditi dvojica bivših suigrača iz hrvatske reprezentacije i Cibone Veljko Mršić (45) i Damir Mulaomerović (41).

– Mulu sam u Ciboni dočekao kao mladog igrača. Igrali smo tri sezone zajedno i ja sam mu bio kapetan, a onda smo iste godine otišli u Italiju, on u Fortitudo, ja u Varese, gdje smo bili suparnici. Kao igrača pamtim ga po tome što je imao pozitivnu drskost. Borio se za sebe, znao se nametnuti – prisjeća se Mršić.

Treneri u dobrim odnosima

A zajedničkih igračkih dana prisjetio se i Mulaomerović:

– Kao igrač Veljo je dobro čitao igru, igrao na inteligenciju, a bio je i veliki radnik. Obojica smo bili izraziti natjecatelji i u tadašnjoj Ciboni svaki je trening bio natjecateljski, što nas je sve činilo boljim. Cijela ta naša Cibona izgarala je na svakom treningu.

Za razliku od nekih bivših okršaja ovih klubova u kojima su se suočavali treneri koji nisu u najboljim odnosima, Mrša i Mula su i danas u dobrim odnosima i ne bi željeli da se ovaj finale igra u bilo kakvim tonovima osim u pozitivnim.

– Ja Mulu poštujem, napravio je puno otkada je došao u Cibonu. Kao trener, dosta je dobro raspodijelio uloge na terenu. Hijerarhija se vidi, a i psihološki radi jako dobar posao – ističe Mršić, dok na istu temu Mulaomerović kazuje:

– Veljko je s Cedevitom u Euroligi pokazao da je jedan od najboljih trenera u regiji.

U raspravama o tome tko je u prednosti, obojica se slažu da je ona na strani Cedevite pa Mršić prihvaća ulogu favorita:

– U Europi smo igrali jače klupsko natjecanje od Cibone, u ABA ligi smo bili bolje plasirani, uvjerljivo smo izborili startnu jedinicu i to nas čini favoritima. No, to je uloga s kojom se treba znati nositi.

Izazivač Mulaomerović na tu temu kazuje ovo:

– Cedevita je u blagoj prednosti jer su kroz cijelo prvenstvo bili prvi, imali su lakšeg suparnika u polufinalu i manje su se potrošili. No, mi smo ispunili ciljeve kluba i finale ćemo igrati neopterećeni.

Osim trenerskog, pred nama je i zanimljiv playmakerski dvoboj između dvojice Amerikanaca – Cedevitina Jacoba Pullena i Cibonina Jamesa Florencea. Zanimljivo je da se ova dvojica Amerikanaca, premda žive u istom gradu, uopće ne druže. Vide se samo na utakmicama, a kada se sretnu, obično u nekom od zagrebačkih šoping-centara, samo se pozdrave.

– Ja nemam običaj družiti se s igračima iz redova najvećeg rivala, pa makar to bio i moj sunarodnjak – ističe Florence.

Pritisak je na cedevitašima

Istog je stava i Pullen, no njemu se ionako ne izlazi van jer svoje slobodno vrijeme najčešće koristi za spavanje.

– Protiv Florencea nikad nisam igrao sve dok nismo počeli igrati u Hrvatskoj. Dobar je šuter, može zabiti iz svakog dijela igrališta, a stalno traži priliku da šutira iz pick and rolla i to je teško braniti.

Pullen smatra da igra Cibone puno više ovisi o igri Florencea nego Cedevitina o njegovoj igri.

– Oni jako puno ovise o Florenceu i Žižiću, a mi imamo 9-10 igrača koji mogu jako dobro igrati.

Tako je bilo i u tri međusobna dvoboja. Florence je uvijek morao više dati da bi Cibona bila ravnopravna.

– Obojica smo skoreri i oba tima ovise o nama. Pullena je jako teško čuvati jer može šutirati, može prodirati i na tebi je da mu sve to pokušaš otežati. Uvijek je miran, izgleda siguran u ono što želi učiniti, nikad izvan kontrole.

Kako god bilo, pritisak je doista veći na ramenima cedevitaša jer s obzirom na ulaganja, sve osim naslova za Cedevitu bio bi neuspjeh, a cibosi već sada slave istek sezone ispunjenih svih ciljeva.

Komentara 1

Avatar Azriel
Azriel
10:40 29.05.2016.

legende????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije