Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Krešimira Ćosića

Ciboni najlošiji raspored, ako želi Kup, mora jedina u tri dana odigrati tri utakmice

18.02.2016., Zadar - KK Cedevita pobjednik je kosarkaskog kupa Krese Cosica. Pehar pobjednicima urucila je Ljerka Cosic.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
15.02.2017.
u 14:04

Novo vodstvo Hrvatskog košarkaškog saveza uvelo je tu dobrodošlu promjenu koju bi trebalo doraditi tako da ne upadaju na završni turnir automatski oni koji su bili sudionici prošlogodišnjeg Final Foura

Final Eight igra se i u najjačim košarkaškim zemljama poput Španjolske i Turske, ali i u Srbiji, Italiji i Francuskoj. Takav sustav natjecanja nemaju Nijemci, Grci ni Slovenci koji igraju Final Four, što je do ove godine bila praksa i u Hrvatskoj.

No novo vodstvo Hrvatskog košarkaškog saveza uvelo je tu dobrodošlu promjenu koju bi trebalo doraditi tako da ne upadaju na završni turnir automatski oni koji su bili sudionici prošlogodišnjeg Final Foura. I dok je to za Cedevitu, Cibonu i Zadar opravdana odluka, za Kvarner sigurno nije jer Riječani su posljednja momčad hrvatske A-1 lige (2-15) i još pri tome u današnjem četvrtfinalu (17 sati) idu na najvećeg favorita Cedevitu što taj par čini prilično neravnopravnim.

Da se sastav završnog turnira osmorice odlučuje po poretku u domaćem prvenstvu s crtom podvučenom u siječnju, kao što je to slučaj u Španjolskoj i Italiji, onda bi u Šibeniku nastupao Osijek, sastav koji u A-1 ligi ima skor 10-7.

Ne bi bilo loše razmisliti o tome da se parovi četvrtfinala ždrijebaju kao što to čine u Turskoj u kojoj će se već u utakmicama koje donose tek polufinale nadmetati međusobno četiri njihova euroligaša: Fenerbahçe s Efesom te Darüşşafaka protiv Galatasaraya.

U cijeloj toj priči s rasporedom utakmica najlošije je prošao hrvatski doprvak Cibona koji, ako želi osvojiti Ćosićev kup, mora pobijediti tri puta u tri dana. Osim što su u četvrtfinalu za suparnika dobili domaćina Šibenik, kojeg će bučno podržavati “nabrijani” Funcuti, ako žele osvojiti Kup, cibosi će možda morati nadjačati i drugi šibenski klub (Jolly), a potom i nekoga između Zadra, Splita ili najvećeg favorita i branitelja naslova Cedevite.

Raspored četvrtfinala; srijeda: Cedevita – Kvarner (17 sati), Jolly – Zagreb (20); četvrtak: Zadar – Split (16.30), Šibenik – Cibona (20).

Polufinala u kojima je moguć i sraz dvaju šibenskih klubova, ali i Cedevite i Zadra, na rasporedu su u petak (u 17 i 20 sati), a finale u subotu (20).

>>Jedna osoba uhićena zbog napada na Partizanove navijače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije