Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST OD TERORIZMA

Cibona usred izvanrednog stanja: 'U Beogradu je bilo neugodno, ali ovo je ozbiljnije'

Cibona - Sporons
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
24.11.2015.
u 15:45

Na gostovanje u zemlju pogođenu strahom od terorizma ovaj će tjedan i Cedevita, koja gostuje kod francuskog prvaka Limogesa, Rozić: Nelagoda uoči Belgije je prisutna, no izbora nemamo

U 10 godina, koliko nosi Cibonin dres, kapetan momčadi Marin Rozić (32) nikad se uoči neke utakmice nije osjećao nelagodno kao uoči današnjeg dvoboja u Antwerpenu (20 sati). U Belgiji, u zemlji u kojoj je proglašeno izvanredno stanje, Cibona gostuje u sklopu 5. kola Fibina Eurokupa i ova utakmica nema natjecateljsku, koliko sigurnosnu težinu.

- U karijeri sam prošao svašta, no s terorizmom se još se nisam susreo. Bilo je nekih neugodnih gostovanja u Beogradu, no ovakvu prijetnju ne pamtim.

Tako zbori Cibonin kapetan, koji još ističe:

- Koliko čitam, u Bruxellesu je opsadno stanje i neugodno je, no nemamo izbora.

Belgiju bi bilo dobro izbjeći

Smiruje li Rozu činjenica da u Antwerpenu (treći stupanj) nije takva strka kakva je u Bruxellesu, u kojem je na snazi četvrti stupanj pripravnosti, prema kojem je zabranjeno održavanje sportskih priredbi?

- Ni Antwerpen mi ne ulijeva sigurnost. Ovo nam gostovanje dolazi u tragičnom trenutku i Belgiju bi bilo dobro izbjeći, no što je tu je.

Ni Nebojša Joksimović (34) nije se susreo s ovakvom situacijom.

- Iskusan igrač jesam, ali za ovakve situacije nemam puno iskustva. Idemo u zemlju u kojoj sigurnosna situacija nije stabilna i sve te vijesti i priče stvaraju dodatnu tenziju. No, i to je život i od takvih stvari ne možeš bježati. Moramo se usredotočiti na ono što mi možemo, a ovo što nije pod našom kontrolom moramo prepustiti nekome drugom.

I Filip Krušlin priznao je da je misli o svemu što se događa u srcu Europe teško izbjeći, ali da ne razbija glavu s onim na što ne može utjecati, a tako nekako razmišlja i trener Slaven Rimac uoči gostovanja u zemlji koja je u izvanrednom stanju:

- Mi se na to ne obaziremo jer kod nas je uvijek neka vrsta izvanrednog stanja. Ja osobno ne osjećam nikakvu nelagodu.

Fiba zasad ništa ne otkazuje

Zbog opsadnog stanja i vojske na belgijskim ulicama, vodstvo Cibone bilo je u stalnom kontaktu s klubom domaćinom, hrvatskim veleposlanstvom u Bruxellesu, ali i s Fibom Europe, od koje su dobili sljedeći naputak:

- Uz pomoć našeg savjetnika za sigurnost, mi situaciju pratimo vrlo ozbiljno, no sve naše utakmice igrat će se kako je i planirano.

Po svemu sudeći, ne bude li ovih dana sigurnosnih incidenata, u Belgiji će se sljedeći vikend ipak igrati finale Davisova kupa između zemlje domaćina i Velike Britanije, čiji su igrači na put krenuli dan kasnije.

Inače, osim Cibone, ovih će dana još jedan hrvatski klub u terorizmom ugroženu europsku zemlju, a to je Cedevita, koja u srijedu putuje na euroligašku utakmicu u francuski Limoges.

>> Lom čeljusti: Žižić se mora hraniti na slamku

Komentara 4

Avatar links
links
17:32 24.11.2015.

veći terorizam je vaša igra!!!

NA
nano0705
17:56 24.11.2015.

Ma dajte molim vas kao da idete pred streljacki vod. Gadite mi se pič..ce

HR
hranus
16:44 24.11.2015.

U Beogradu je bilo neugodno. A zbog cega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije