Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA-C. ZVEZDA 75:70

Cibona srušila Zvezdu za finale ABA lige i Euroligu: Ovo je san

Cibona
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
24.04.2014.
u 22:00

Cibona je sa 75:70 pobijedila Crvenu zvezdu u beogradskoj Kombank Areni i tako izborila finale ABA lige, ali i plasman u Euroligu sljedeće godine.

Iako im je malo tko davao šanse protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, košarkaši Cibone odigrali su fantastičnu utakmicu i pobjedom 75:70 izborili finale, ali i nastup u Euroligi sljedeće godine.

'Vukovi' su odigrali odličnu utakmicu, posebno u obrani, gdje su u prve tri četvrtine primili samo 45 koševa, dok su u napadu briljirali Blassingame i Šarić.

Upravo je taj dvojac najzaslužniji za pobjedu Cibone. Blassingame je završio utakmicu sa 28 koševa, a Šarić je dodao 21, ali Dario je imao i 15 skokova.

– Sad kad čovjek vidi kako se igrači vesele, to je nama trenerima najveća nagrada. Znali smo da će Cibona biti nervozna, mi smo svoju šansu iskoristili. Stigla nas je Zvezda u završnici, ali spasili smo se – rekao je trener Cibone Slaven Rimac pa dodao:

– Imamo fenomenalnu kemiju i zato mi je drago zbog naših dečki. U finalu se idemo boriti pa ćemo vidjeti što će biti. Bilo bi lijepo vidjeti Cedevitu i Cibonu u finalu.

Cibona je vodila od prve do posljednje minute, u nekim trenucima čak i 19 razlike, međutim, na kraju su morali spašavati pobjedu jer je Zvezda stigla na samo minus jedan. U samoj završnici Blassingame je pokazao smirenost s linije bacanja i trasirao put u finale, a konačni udarac zadao je Marin Rozić, koji je položio za 75:70.

– Ovo je san koji traje od nove godine. Ovo je bila posebna utakmica. Pripremili smo se jako dobro. Bila je dobra atmosfera, a mi sad idemo u finale – rekao je Rozić.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Cibona će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja Cedevite i Partizana, koji je na rasporedu u petak.

– Pokazali smo da smo ekipa s karakterom. Pobijedili smo potpuno zasluženo. Imamo nekoliko dana da se odmorimo i pokušamo uzeti taj trofej – zaključio je Rozić.

>> Šarić: Najveća pobjeda karijere! U finalu možemo još bolje
>> Cibona poput 'feniksa': Može li četvrta biti sreća za 'vukove'?

Live: Cibona – Crvena zvezda 75:70 (21:15, 17:12, 23:18, 14:25)

Četvrta četvrtina:

>> 40' - Gotova je utakmica u Kombank Areni. Rozić je položio zadnji šut za 75:70 pobjedu Cibone i plasman u finale ABA lige. 'Vukovi' su ovom pobjedom izborili i plasman u Euroligu sljedeće godine.

>> 40' - Jenkins je pogodio samo jedno od dva bacanja za minus jedan. Na drugoj strani Blassingame je izborio dva bacanja. Zabio je oba za plus tri 25 sekundi prije kraja.

>> 40' - Šarić je 37 sekundi prije kraja imao dva bacanja, ali je oba promašio. U posljednje dvije minute Zvezda je napravila seriju 12:2.

>> 40' - Do kraja je ostalo 57 sekundi. Cibona je svoj napad bacila u aut. Na drugoj strani Zvezda je zabila za minus dva.

>> 39' - Blassingame je pogodio dva bacanja za plus šest. Na drugoj strani oba je pogodio Katić za minus četiri. Do kraja je manje od minute.

>> 39' - Tri kontre Crvene zvezde za samo minus četiri (69:65). Bilo je nekoliko povezanih grešaka igrača Cibone koje su igrači Zvezde znali iskoristiti. Do kraja je minuta i 50 sekundi.

>> 38' - Košarkaši Crvene zvezde ispucali su više od 30 trica danas, a pogodili samo dvije. Nakon odbijanca sad je pogodio Katić.

>> 36' - Blassingame briljira danas. Zabio je već 24 koša, a kod ovog posljednjeg imao je i sreće jer se lopta nakon odbijanja spustila od table u koš.

>> 35' - Šarić ima i već 14 skokova, a upravo je sada uzeo jednu loptu nakon promašaja Zvezde u napadu. Na drugoj strani realizirao je jedno bacanje za plus 10.

>> 35' - Cibona na igra na krilima Blassingamea i Šarića. Amerikanac je zabio 22 koša, Dario 20.

>> 34' - Nakon gotovo četiri minute bez koša Cibone Blassingame je zabio tricu preko ruke za plus devet (64:55).

>> 33' - Marjanović je zakucao za minus osam. Zvezda je na početku posljednje četvrtine napravila seriju 8:0. Cibona je više od tri minute bez koša.

>> 32' - Sa četiri koša Nelsona s linije slobodnih bacanja Zvezda je stigla na minus 12. Nakon toga je Jenkins zabio iz polaganja za 51:61.

Treća četvrtina:

>> 30' - Gotova je i treća četvrtina. Cibona je deset minuta udaljena od plasmana u finale ABA lige i nastupa u Euroligi sljedeće sezone.

>> 30' - Nelson je zabio dva bacanja za minus 13, a onda je na drugoj strani tricu preko ruke zabio Blassingame. Bio je to njegov 17 koš.

>> 29' - Cibona nije iskoristila četiri napada, a onda je napokon pogodio Blassingame za plus 15.

>> 27' - Blažić igra sam protiv Cibone. Zabio je već 21 od ukupno 41 koša Zvezde.

>> 27' - Siriščević je ostao sam na šutu i bez problema zabio za plus 18. Na drugoj strani Blažić je odgovorio tricom.

>> 26' - Šarić je fantastično ušao pod koš i zabio. Na drugoj strani Jenkins je zabio koš, ali je promašio dodatno bacanje.

>> 25' - Cibona pet i pol minuta nakon laganog polaganja Kusa ima plus 19. Zvezda pogađa samo iz bacanja, a na sreću Cibone uvijek samo po jedno bacanje.

>> 24' - Raste prednost fantastične Cibone. Za plus 18 (48:30) zabio je Blassingame.

>> 23' - Nakon tri minute igre u drugom poluvremenu Cibona ima plus 17. Tricu je zabio Šarić, a to je njegov već 18 koš.

>> 22' - Šarić je zabio koš i slobodno bacanje, a nakon njega je zabio i Rozić na fantastičnu asistenciju Darija za plus 14.

>> 21' - Cibona je imala prvi napad u nastavku, ali ga Šarić nije iskoristio. Na sreću ni Zvezda nije iskoristila svoj.

Druga četvrtina:

>> 20' - Cibona je mogla i s uvjerljivijom prednošću od 11 koševa (38:27) na odmor, međutim nisu iskoristili posljednji napad. Unatoč tome, 'vukovi' mogu biti zadovoljni sa prvim poluvremenom. Najbolji je Šarić sa 12 koševa, Blassingame je dodao 10.

>> 20' - Tek u posljednjoj minuti druge četvrtine C. zvezda je pogodila prvu tricu i to iz tek 14 pokušaja. Zabio je Jenkins.

>> 19' - Šarić je pogodio jedno bacanje. Nakon toga su se obranili, a onda je Rozić zabio 38. koš Cibone za plus 15.

>> 17' - Na koševe Zvezde iz bacanja odgovorio je Blassingame tricom.

>> 15' - Dragičević je dobio tehničku grešku, a Dario Šarić je zabio bacanje. Nakon toga zabio je i nevjerojatnu tricu iz kuta za plus 13 (32:19). Šarić je zabio već 11 koševa.

>> 15' - Blažić je najbolji pojedinac Zvezde. Ciboni je već zabio 13 koševa za minus devet (19:28).

>> 14' - Cibona fantastično igra u obrani, a u napadu je tricu za plus 12 (28:16) pogodio Šarić.

>> 14' - U prve tri minute druge trećine samo su pala tri koša. Nakon toga je Blassingame s linije slobodnih bacanja pogodio dvije lopte za 25:16.

>> 12' Crvena zvezda ima velikih problema sa slobodnim bacanjima. Tek su pogodili tri iz sedam pokušaja. Za tricu su još gori, imaju 0-10.

>> 11' - Planinić je zabio na asistenciju Šarića za plus osam.

Prva četvrtina:

>> 10' - Gotova je prva četvrtina. Cibona ima plus šest (21:15). Najbolji kod 'vukova' je Jagodić Kuridža sa šest koševa.

>> 10' - Blassingame je pogodio nevjerojatnu tricu za 20:9, a onda je smanjio Blažić na 20:11

>> 9' - 'Vukovi' su minutu i pol prije kraja prve četvrtine ušli u bonus. Zvezda je serijom 4:0 smanjila na minus 8.

>> 7' - Cibona je na plus 10. Do velike prednosti stigli su serijom 13:0 uz koševe Jagodić Kuridže, Blassingamea i Rozića.

>> 6' - Odličan početak Cibone. Koševima Šarića i Jagodić Kuridže otišli su na plus pet (11:6).

>> 6' - Nakon pet minuta igre Cibona vodi 6:5. Do vodstva su stigli četvrtim košem Planinića.

>> 4' - Mini seriju Zvezde od 4:0 košem je prekinuo Planinić.

>> 3' - Prvi koša za Cibonu zabio je Šarić i to iz odbijanca nakon promašaja Planinića.

>> 3' - Dosta su nervozno momčadi ušle u utakmice. Koševa nije bilo u prve dvije minute, a prvi koš je nakon dvije minute i četiri sekunde s linije slobodnih bacanja dao Marjanović za 1:0.

>> 1' - Cibona kreće u petorci Blassingame, Siriščević, Rozić, Šarić i Planinić.

>> Uoči utakmice Dario Šarić je primio nagradu za MVP-a sezone.

>> Igrači Cibone uz gromoglasne zvižduke izašli su prvi na parket.

>> U prvoj utakmici polufinala Final Foura ABA liga igraju Cibona i Crvena zvezda, a treba istaknuti kako Kombank Arena nije ispunjena do posljednjeg mjesta.

>> Cibona je gubila uz velike šokove, uz trice s centra
>> Repeša: Nije borba na život ili smrt! Vujošević: Je!

Komentara 26

TE
tenkre12
22:07 24.04.2014.

Jedini zvezdaš koji plače nakon poraza je Jaka Blažević. Što samo još jednom potvrđuje da su slovenci najveći srbi. BRAVO CIBOSI! AJMO CEDEVITA!

Avatar kesizubac
kesizubac
22:04 24.04.2014.

Čestitke Cibosima !

ZA
zaja1
22:36 24.04.2014.

sramota još jednom za hrt koji ima love za sve one meksikanske gluposti, a nema za prijenos polufinala i finala regionalne lige, šaka jada, glavno da legalno pljačkaju po 80 kn mjesečno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije