Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naklon navijačima Šibenika

Cibona u drami slavila u "grotlu" Baldekina i izborila polufinale

Cibona - GKK Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/9
16.02.2017.
u 22:21

Imamo najbolju publiku u Hrvatskoj i zbog njih mi je najviše žao. Takvo zajedništvo s navijačima u karijeri još nisam doživio, kazao je najbolji igrač Šibenčana Miralem Halilović

Iako bodreni fanatičnim navijanjem svojih Funcuta, košarkaši Šibenika ipak se nisu izborili za nastup u šibenskom polufinalu Ćosićeva kupa. U najuzbudljivijem četvrtfinalnom ogledu, u pravom trileru, "Građani" su u svojoj utvrdi Baldekinu ipak pokleknuli pred "najdražim neprijateljem" Cibonom (75:77).

Uz gotovo nevjerojatan šut za tricu, 8 pogođenih od 12 pokušaja, Šibenčani su i na mali (25:18) i na veliki odmor (45:39) otišli sa prednošću. A do nje su došli ne samo zahvaljujući tricama već i sjajnoj igri centra Miralema Halilovića (11 koševa) koji je nerijetko sam vukao kontre i asistirao (6).

Čim su domaćini promašili par vanjskih šuteva Cibona se s njima poravnala (50:50). No tada Šakić i Žorić promašuju zicere, a Rozić čini prestup i prilika za vodstvo Zagrepčana propada. Štoviše, domaćini ponovo počinju pogađati dalekometno (Siriščević dvije, Ivanov jednu) i opet dižu publiku na noge (59:51).

Ipak, u nastavku se cibosi energetski bude u čemu, defanzivno, prednjači Bošnjak sa odličnom obranom na razigravaču domaćih Petaniju. Osim toga, svestrani Halilović (13 koševa, 9 asistencija, 7 skokova) tri minute prije kraja čini svoj peti prekršaj pa Šibenčani u trilersku završnicu ulaze sa figurom manje.

- Taj peti prekršaj napravio sam dosta glupo. Izgubio sam neku loptu pa sam to učinio valjda u toj nervozi. Šteta je i što razdoblja kada smo se odvajali nismo iskoristili za prelomiti utakmicu. Štoviše, mi bismo tada činili gluposti s kojima smo im dozvoljavali da se uvijek vraćaju. Na koncu smo počeli i energetski padati zbog skraćene rotacije - kazivao je Halilović.

Kada je najbolji strijelac domaćih krilni-centar Ive Ivanov (21 koš), 19 sekundi prije kraja, promašio svoje drugo slobodno bacanje u posljednjoj minuti, započela je šahovska penal-završnica u kojoj su se Zagrepčani oslonili na iskusnog centra Luku Žorića. A prema njemu su namjerno izvodili loptu da domaćini na njemu čine prekršaje, a on je to kažnjavao pogodivši pet od šest bacanja u posljednjih 29 sekundi susreta.

Kad je osam sekundi prije kraja, Žorić promašio drugo bacanje, Šibenčani su brže bolje organizirali napad za šut za tricu bivšeg cibosa Siriščevića koji nije ušao na veliko razočarenje domaćina. No, Funcuti i ostali Šibenčani sportski su pozdravili pobjednike iz Zagreba, a potom su zapjevali svojim miljenicima, i na tome im svaka čast i duboki naklon.

- Meni je već dosta ovih kasnih predstava što na kraju gubimo. No, Cibonu je teško dobiti kada je "napaljena" kao što je bila ovom prilikom i imati šut za pobjedu sjajna je stvar. Teško je više poželjeti od toga da Bašić ili Siriščević šutiraju za pobjedu, posebice u situaciji kada imate osam sekundi za napad i nemate minutu odmora. Šteta što smo u završnici ostali bez Halilovića no i on je ostao bez snage pa je bio dekoncentriran - zborio je trener Šibenčana Vladimir Anzulović koji je također najviše žalio što se publika nije imala čemu radovati:

- U Šibeniku se stvarno osjeti ljubav za nas. Žao mi je najviše zbog njih, a žao mi je i zbog mojih momaka koji su stvarno dali sve od sebe. No, presudili su naši problemi s ozljedama pa smo ostali na skraćenoj rotaciji.

A u toj rotaciji, dok je bilo snage, isticali su se i kapetan Petani (15 koševa) i Badžim (15 koševa), no u posljednjoj četvrtini Šibenčani nisu pogodili niti jednu tricu. Štoviše, promašili su ih svih devet.

Pored Žorićevih 18 i Rozićevih kapetanskih 11 koševa, kod cibosa je sinoć prednjačio Željko Šakić koji je odigrao impresivnu utakmicu (23 koša, 10 skokova, 5 asistencija) nakon koje je kazao:

- Dobili smo, pored Cedevite, možda i najtežeg suparnika kojeg smo u četvrtfinalu mogli dobiti. A domaćinova publika bila je fenomenalna. Svaka im čast.

Šibenskoj publici komplimentirao je i Cibonin trener Damir Mulaomerović:

- Šibenikovi navijači bili su fantastični. Nisam čuo niti jednu uvredu na naš račun, a oni su za svoju momčad navijali od prve do posljednje minute. Pohvaliti moram i našeg Reynoldsa koji je igrao ozlijeđen, a malo je Amerikanaca koji bi igrali na svoje insistiranje.

U sutrašnjim polufinalima sastaju se Cedevita i Zadar (17 sati) te Cibona i drugi šibenski prvoligaš Jolly koji nema niti približno takvu potporu kao "Građani".

- S obzirom da imamo jako malo vremena za rekuperaciju i da nas je Jolly dobio u našoj dvorani, čeka nas jako težak ogled - ističe Mula.

>>Zadar u četvrtfinalu nadigrao Split: Tornado pozivao upravu na odlazak čak i na "plus 26"

>>Drugi najveći investitor u hrvatsku košarku: 'Napustio sam žene jer su bile preskupe'

Komentara 1

Avatar mali322
mali322
00:28 17.02.2017.

Bravo Funcuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije