Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko prvenstvo

Cibona izvukla bodove sa šest trica u posljednjoj četvrtini

Željko Šakić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
30.03.2017.
u 21:25

Petoplasiranoj Ciboni, za koju nije igrao ozlijeđeni Reynolds, ovo je bila 16. pobjeda, a osmoplasiranom Zagrebu (bez Božića) 12. poraz u A-1 ligi

U 22. kolu hrvatske A-1 lige u KC Dražen Petrović košarkaši Cibone su pobijedili Zagreb sa 91:87.

Nakon što su u posljednjoj četvrtini zabili šest trica (Bošnjak 3, Šakić 2, Rozić 1), košarkaši Cibone preokrenuli su tijek susreta i nadigrali prijeteći Zagreb kojem je jako nedostajao ozlijeđeni Božić.

Uspjelo im je to zahvaljujući sjajnoj partiji Šakića (29 koševa), sjajnom posljednjem kvartalu Bošnjaka (11 koševa) te dvoznamenkastom učinku veterana Rozića (19 koševa), Joksimovića (13) i Žorića (11). Zagrebaše su predvodili Junaković (21 koš, 11 asistencija) i Marčinković (19 koševa), no i njima je na koncu ponestalo snage što je ustvrdio i trener mrava Danijel Jusup:

- Žao mi je jer smo imali priliku pobijediti Cibonu, no očito je da nam u završnicama utakmica ponestane snage. Mi smo se odlučili da ćemo se zatvoriti u reket i da ćemo pokušati stizati na vanjski šut i to je u prvom dijelu susreta funkcioniralo. Nažalost, u posljednjoj četvrtini u tome više nismo uspijevali, bili smo spori, i oni su ostajali sami na šutu.

Nije Jusup bio posve nezadovoljan:

- Pokazali smo način na koji Zagreb u posljednje vrijeme igra. Jako brzo prenosimo loptu jer imamo razigravača koji to može pa smo igru podredili njemu. Da vidimo koliko može produžiti svoju koncentraciju s kojom je dosad, da ju zadrži, imao problema. Zapravo, mi cijelu sezonu imamo problema sa završnicama četvrtina, poluvremena, utakmica i često napravimo glupost. To je sada kopanje, da se igrače uvjeri da moraju zadržati koncentraciju do kraja.

I Jusupov kolega Damir Mulaomerović muku muči s koncetracijom svoje momčadi, no on ipak ima kvalitetnije igrače i veći izbor.

- Nakon ove utakmice mi možemo biti zadovoljni jedino sa pobjedom i posljednjih deset minuta. Sve ostalo je upitno, pogotovo pristup u prve tri četvrtine. U susret smo ušli sa lako ćemo, a kao momčad smo prilično ispražnjeni. Zagrebu je to bila možda 23., a nama 73. ovosezonska utakmica. Osim toga, čini mi se da se Zagreb igrački podigao.

Mulu muči i ozljeda prvog razigravača Scotta Reynoldsa (gležanj) pa će se, uz pričuvnog razigravač Marinellija, morati pomagati sa Bošnjakom koji je taj posao protiv Zagreba dobro obavio.

- Reynolds nam ne nedostaje samo igrački, nego i karakterno pa se nadam da nije ništa ozbiljnije.

Petoplasiranoj Ciboni ovo je bila 16. pobjeda, a osmoplasiranom Zagrebu 12. poraz. I cibosi i zagrebaši osigurali su plasman u doigravanje, a preostala četiri kola odredit će njihove startne pozicije. Doduše, Zagrebu najboljem slučaju može biti sedmi, ispred Osijeka, a Cibona mora sve učiniti da bude četvrta i da barem u četvrtfinalu ima prednost domaćeg terena.

- Mi do kraja igramo još sa Cedevitom i Alkarom kod kuće, sa Šibenikom u gostima i sa Splitom kod kuće i čini mi se da je najrealnije da na kraju budemo četvrti - zaključio je Mulaomerović.

>>Slučaj Slavica: Cibona se nada da će Fiba presuditi po načelu pravednosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije