Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstečajna nagodba

Cibona izbjegla stečaj, a dug umanjen sa 40 na 17 milijuna kuna

Cibona - Pieno Zvaigzdes
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
29.01.2016.
u 16:35

Igračima klub duguje 16 milijuna kuna, dobavljačima 18, bankama i tijelima javne uprave, odnosno Gradu Zagrebu oko 6,5 milijuna.

Cibona je na Trgovačkom sudu doznala dobru vijest, većina od njezinih 217 vjerovnika pristala je na predstečajnu nagodbu po kojoj će, uz godinu dana počeka, u narednih sedam godina dobiti 17, umjesto 40,5 milijuna kuna koliko su im vukovi ukupno dužni.

- To je svakako korak unaprijed za spas kluba, no biti ćemo sretni biti tek onoga dana kad svima vratimo dugove koji su se u klubu nakupljali godinama. Bili smo u rukama vjerovnika, koji su, srećom, pristali na plan otplate duga. Kroz 15 dana dobit ćemo pravomoćno rješenje, te zatim kreću isplate prema dogovorenim datumima. Da se dogodilo suprotno, išli bi u stečaj - kazao je direktor košarkaškog kluba Cibona Domagoj Čavlović.

Igračima klub duguje 16 milijuna kuna, dobavljačima 18, bankama i tijelima javne uprave, odnosno Gradu Zagrebu oko 6,5 milijuna, a prema planu bi dugovanja trebali otplatiti do 2023. godine u 84 rate. 

>>Cibonin Jordan od junaka do tragičara, ali to je dobra škola

Komentara 1

RI
rikavac
16:53 29.01.2016.

nek Aco Petrovic vrati dug on je naj vise izvukao iz Cibone a sad dosao kao spasitelj. Mos mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije