Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarkaški eurokup

Cedevitini igrači protiv čuda prirode s rasponom ruku od 240 cm

11.02.2015., Zagreb - Kosarkaska utakmica Eurocupa izmedju KK Cedevita i KK Krasny Oktyabr. Miro Bilan. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.03.2015.
u 08:39

Igrač sa Zelenortskih Otoka doista je nesvakidašnji igrač, div kojeg pomno prati Spahijina NBA momčad Atalanta Hawks.

Utjehu za neke loše igre u ABA ligi, posebice za šokantan poraz protiv Mega Leksa, košarkaši Cedevite potražit će u Eurokupu. No proći u četvrtfinale pokraj Gran Canarije bit će izuzetno teško jer riječ je o sastavu krcatom internacionalcima koji je u 16 ovosezonskih utakmica Eurokupa doživio samo jedan poraz.

Doduše, postoji i statistika koja ide na ruku cedevitašima. Od sezone 2010./2011. Zagrepčani su u Europi sa španjolskim klubovima igrali 14 puta i 9 puta slavili.

Prva utakmica igra se večeras u Zagrebu (20.15), u Draženovu domu, a Cedevitin trener Jasmin Repeša jučer nije bio siguran 
hoće li moći računati na Marka Tomasa, igrača jako važnog za impregnaciju obrane.

Kada se na parketu istovremeno nađu Stanko Barać (217 cm) i Walter Tavares (220 cm), bit će to dvoboj dvojice najviših igrača preostalih u Eurokupu. Barać je iskusan igrač koji u Cedeviti traži priliku za povratak za tržnicu na kojoj kupuju najbogatiji, a 22-godišnji div sa Zelenortskih Otoka (ima raspon ruku 240 cm) pravo je čudo prirode i pomno ga prati Atlanta Hawks, klub koji ga je lani draftirao.

S Tavaresom će se zacijelo boriti i Miro Bilan (213 cm):

– Dosta osciliramo pa znamo razgovarati o tome da su nam treninzi jačeg intenziteta nego utakmice. To se mora promijeniti.

Cedevitina trenera Jasmina Repešu čeka pak taktički ogled s kolegom Aitom Garcijom, poznatim po zagovaranju velike agresivnosti.

– To je strašno agresivna momčad, kao nijedna s kojom smo se sreli ove sezone. Otvoreno je pitanje hoćemo li mi to uspjeti probiti ili ćemo ući u višak razmišljanja – ističe Repeša.

>>Imali Dražena i Ćosića, drmali Europom, a sada su bez dvorane i novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije