Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIMOGES SLAVIO 71:60

Cedeviti drugi poraz u Euroligi, Repeša: Ovako nećemo izboriti ni jednu pobjedu

cedevita
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.10.2014.
u 23:15

- Imamo stravičan problem odgovoriti fizički i ako svaku utakmicu svaki igrač ne odigra na najvišoj razini teško možemo očekivati iti jednu pobjedu u Euroligi. Jest da smo mladi, neiskusni, no moramo se truditi- isticao je Cedevitin trener Jasmin Repeša.

Košarkaši Cedevite nisu se dobro proveli na prvom ovosezonskom gostovanju u Euroligi, pred 5.000 vrlo glasnih domaćih navijača. Atletski moćni i agresivni igrači Limogesa nanijeli su Zagrepčanima i drugi euroligaški poraz (71:60). Premda je na koncu zaostatak bio samo 11 koševa, hrvatski prvak nije bio ravnopravan takmac francuskom šampionu.

- Imamo stravičan problem odgovoriti fizički i ako svaku utakmicu svaki igrač ne odigra na najvišoj razini teško možemo očekivati iti jednu pobjedu u Euroligi. Jest da smo mladi, neiskusni, no moramo se truditi. Za neke je ova razina došla prerano, neki su premladi i kada nam zakažu neki igrači koji trebaju potegnuti onda se ovo dogodi - isticao je Cedevitin trener Jasmin Repeša.

Prijelomna razlika u korist domaćina nastala je još u prvoj četvrtini kada su košarkaši Limogesa napravili seriju 14:0 kada su gosti promašili nekoliko otvorenih šuteva, dozvoljavajući suparniku lake koševe.

Bila je to odlična podloga za namjere domaćeg trenera koji je visok intenzitet igre svoje momčadi održavao neprestanim izmjenama. No, čovjek ima koga rotirati, njemu je 11. igrač negdašnji Cedevitin centar Trent Plaisted 11. igrač pa se može šaha na košarkaškom parketu.

S druge strane, Repeša je bio zakinut za neigranje Tomasa i Ukića pri čemu je posebno nedostajao razigravač Ukić. Za ravnopravan odnos snaga nedostajalo je još tu i iskustva kojeg 17-godišnji Mazalin i 18-godišnji Arapović nipošto nemaju.

No, i s ovim što ima, Cedevita je imala solidan broj otvorenih šuteva, ali ih nije realizirala. A pored preciznosti nedostajalo je i čvrstine. Bili su gosti odveć mekani u oba smjera. I dok golobradom Arapoviću to nije za zamjeriti, Bilan je po riječima svog trenera Repeše morao igrati čvršće:

- Bilan je bio bolestan, nekoliko dana nije trenirao zbog stomačne viroze, no to nije opravdanje. On je naša jedina petica, morao je to bolje. Zapravo, svi moraju bilje. Eto, Zubčić je tek iz šestog pokušaja zabio tricu, a Pilepić je primio tricu od Smitha u trenucima kada smo imali dva prekršaja, a ovaj mu je šutirao kao da ga nema.

Jedina svjetla točka Cedevitine igre, u oba smjera, bio je Luka Babić (14 koševa, 5 asistencija, 5 skokova):

- Ne znam zašto u utakmicu nismo ušli jako jer nas ovaj sjajna atmosfera nije omela. Nedostajao nam je Ukić, nedostajalo je ideja i laganih koševa. Nedopustivo je bilo da pri kraju treće četvrtine imamo samo dva prekršaja, trebali smo još od početka prekidati njihove akcije čvršćim faulima.

Kada je pobjednik bio riješen Cedevita je Gordićevim koševima uspjela ublažiti poraz, ali ne i dojam.

>> Marko Tomas izbivat će s parketa i do šest tjedana

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:02 25.10.2014.

Svi su krivi osim .. Repeše, već vidjeno stotinu puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije