Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALI U KRIZU

Cedevitašima treba psiholog, jer porazi u završnicama stvar su glave

Cedevita
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
24.01.2017.
u 07:00

Čini da bi ovoj skupini igrača dobro došao sportski psiholog, netko tko će im “ući u glavu” i detektirati razloge za mentalne blokade jer jedini razlog posrtanja sigurno nije umor od prejakog ritma utakmica.

Košarkaši Cedevite imaju ozbiljan problem. Onemoćali su pa utakmice koje dobro otvore u pravilu gube. U posljednjih 11 dana dogodilo se to u Malagi, Berlinu, Splitu i Novom Mestu.

Stoga nam se čini da bi ovoj skupini igrača dobro došao sportski psiholog, netko tko će im “ući u glavu” i detektirati razloge za mentalne blokade jer jedini razlog posrtanja sigurno nije umor od prejakog ritma utakmica.

Uoči sutrašnje utakmice Eurokupa s Albom (19 sati), ohrabrujuće je da se vraća Marko Tomas, “zapovjednik” obrane. Cedevitaši su u stanju igrati jako dobru obranu, ali samo na mahove pa bi Tomasov povratak tome mogao biti lijek.

No, Tomas je i igrač koji je u stanju stvoriti višak što je slabost momčadskih razigravača. Istina jest da su ozljede Babića i Tomasa, ali i prečesta putovanja, učinile svoje tako da se Cedevita našla u tunelu iz kojeg se izlaz ne vidi najbolje. U Eurokupu “vitamini” imaju 0-3 i samo ih neki bajkovit rasplet može odvesti dalje.

Tek četvrti u PH

U ABA ligi imaju već šest poraza i sve su dalje od drugog mjesta i prednosti domaćeg terena u mogućem polufinalu s Partizanom. U Prvenstvu Hrvatske Cedevita ima četiri poraza (10-4) i trenutačno je četvrta iza Splita (12-2), Jollyja (12-2) i Šibenika (11-3), a ako ne podigne formu, neće se dobro provesti ni na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića u veljači u Šibeniku.

Unatoč krizi, u Cedeviti zasad neće povlačiti radikalne poteze, no nužno je učiniti kompletnu dijagnostiku i vidjeti što su igrački, a što trenerski propusti. Uostalom, tko kaže da sada u Eurokupu neće uslijediti tri uzastopne pobjede, kao što se lani dogodilo u Euroligi kada je Cedevita u tjedan dana pobijedila i u Istanbulu (Efes) i u Milanu.

Komentara 2

MI
MikiPrdekana
09:36 24.01.2017.

Ma Mrsic nije u stanju voditi KK Zapad iz Malesnice a kamoli Cedevitu.

Avatar links
links
07:29 24.01.2017.

pa ako u ključnim momentima imaš Krušlina i Katića na terenu znaš šta te čeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije