Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevita zabila sto koševa Krki i došla do desete pobjede

Cedevita - Krka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
23.12.2014.
u 21:05

- Mislim da smo igrali jednu solidnu utakmicu, s nekim sitnim oscilacijama u obaveznom dijelu. Plašio sam se utakmice protiv Szolnokija i ove danas jer smo izgubili ritam treninga

U 14. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala slovensku Krku sa 100:75 i tako upisala četvrtu pobjedu u nizu (Budućnost, Alba, Szolnoki, Krka) i ukupno 10. u ABA ligi.

Ove sezone Zagrepčani su više poena nego danas zabili samo protiv Limogesa (102), a naprosto fantastičnu partiju odigrao je Roko Ukić, koji je uz šut iz igre 8/10 upisao 20 poena, osam asistencija i sedam skokova za 26:34 min.

Gosti su koševima Tomaža Bolčine utakmicu otvorili s vodstvom 4:0. No, ti početni trenuci bili su ujedno jedini u kojima je Krka imala vodstvo. Cedevita je odmah odgovorila serijom 12-0 i više se nije osvrtala.

Prvu su četvrtinu Zagrepčani uz odličan šut iz igre 10/14 završili s vodstvom 29:15. 10 poena pritom je zabio Nemanja Gordić. U drugoj dionici on nije igrao, no nije ni bilo potrebno jer je Cedevita na parketu izgledala odlično. Prvi su put domaćini na 20 razlike otišli kad je Ante Delaš u 15. minuti zabio za 46:26, a poslije trice Roka Ukića, koji je u drugoj četvrtini ubacio devet poena, prednost je bila i veća (49:28).

Cedevita je prvo poluvrijeme završila uz šut iz igre 21/30 pa ne čudi vodstvo od 55:39, s koliko su domaćini otišli na veliki odmor.

Kad je Nebojša Joksimović sredinom treće četvrtine pogodio dva slobodna bacanja, kojima je Krka zaostatak smanjila na -13, na trenutak se učinilo da nada gostiju još uvijek živi. No, Ivan Ramljak na to je pogodio svoju prvu tricu pa ubacio i oba slobodnjaka, nakon što je Joksimović na drugoj strani svoje promašio. Ukić na sve se nadovezao košem i dodatnim slobodnim bacanjem za 72:51, a izgubljenu loptu Alexisa Wangmenea Tomislav Zubčić pretvorio je u tricu. Cedevita je tako napravila seriju 9-0 i na 1:44 min. do završetka predzadnjeg perioda povela s velikih 75:51.

- Mislim da smo igrali jednu solidnu utakmicu, s nekim sitnim oscilacijama u obaveznom dijelu. Plašio sam se utakmice protiv Szolnokija i ove danas jer smo izgubili ritam treninga. No, uspjeli smo se u ova dva dana od Szolnokija oporaviti i danas smo izgledali bolje. Meni nije drago uoči blagdana igrati doma jer htjeli ili ne htjeli, život doma za vrijeme blagdana nosi svoje. Od toga jesu li kupljeni pokloni, pripremljeni kolači, ovo ili ono i to je tako. S jedne strane bio je umor, s druge strane blagdani i s treće strane kalendar, tako da je bilo puno razloga da imamo budnost više uoči ove utakmice, rekao je Jasmin Repeša.

Kod Cedevite su uz Ukića dvocifreni ujedno bili Gordić sa 16 poena, šest asistencija i tri skoka te Bilan s 10 poena, šest skokova i tri asistencije, a Krku su predvodili Erjon Kastrati s 20 koševa (šut iz igre 9/11), Mirko Mulalić (16 poena i 4 asistencije) i Christopher Booker (14 poena i 6 skokova).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije