Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga za prvaka

Cedevita tijesno svladala Zagreb i izborila prvo mjesto

Zagreb - Cedevita
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
20.05.2015.
u 21:10

Cedevita je osigurala prvo mjesto uoči doigravanja, u kojem će u polufinalnoj seriji igrati upravo protiv četvrtog Zagreba.

U zaostaloj utakmici 7. kola A-1 Lige za prvaka Cedevita je u Trnskom pobijedila Zagreb sa 92:91 i tako i teoretski osigurala prvo mjesto uoči doigravanja, u kojem će u polufinalnoj seriji igrati upravo protiv četvrtog Zagreba.

Cedevita se mučila tri četvrtine, no onda je sredinom četvrte na krilima Nemanje Gordića, Roka Ukića i Tomislava Zubčića napravila seriju 17:0 i iz zaostatka 72:83 na 4:04 minute do kraja susreta prešla u vodstvo 89:83.

Na 1:37 minute do završetka Gordić je također ubacio vrlo važnu tricu za 92:89. No, utakmica je završena u napetoj završnici. Na 9.9 sekundi do posljednjeg zvuka sirene Luka Babić izgubio je loptu pa su domaćini imali zadnji napad. Ključnu loptu imao je Luka Božić, no zaustavili su ga Zubčić i Ukić, pri čemu su domaćini tražili prekršaj.

Nakon toga Ivan Batur na 2.4 sekunde faulirao je Zubčića. Ovaj je pogodio drugo slobodno bacanje za 92:91, a Božić je promašio sa Zagrebove polovice.

- Jučer cijeli dan sam upozoravao da će utakmica biti ovakva. Zagreb je kvalitetan protivnik, koji je između ostalog pobijedio u Zadru. S Cibonom su ovdje igrali na zadnju loptu i za nas su nezgodna ekipa. Imaju igrače koji su svi dobri šuteri za tri poena, a mi nismo bili pravi. Prelagano smo ispadali u igri jedan na jedan. Prvi cilj nam je bio zaustaviti tranziciju. No, nismo u tome uspjeli i sve do zadnje četvrtine kad sam snizio petorku sa Žganecom na centru nismo uhvatili obrambeni ritam. Nakon utakmica u kojima smo dobivali 20-30 razlike došlo je do opuštanja. Čestitam Zagrebu na prikazanoj igri - poslije pobjede rekao je Veljko Mršić, koji vodi Cedevidu u odsustvu Jasmina Repeše.

- Svojim dečkima moram čestitati - rekao je nakon toga trener Zagreba Danijel Jusup.

- Igrali smo bez Šarlije, koji nam stvarno nedostaje. Tu su iskočili neki novi dečki. No, ovo je već jedno treća utakmica da mi na zadnju loptu gubimo i nikad se ne sudi faul. Ja to više teško mogu pripisati slučaju. To je utakmica bez rezultatske važnosti, no ja sam s klupe vidio da je Ukić povukao Božića za dres kad je šutirao. Cedevita je bolja momčad od nas. Mi ovakvu utakmicu s njima možemo odigrati jednu od pet ili 10. No, nekad treba sudac i dati loptu-dvije da dobiješ ovakvu utakmicu, a mi to u Trnskom nemamo protiv onih jakih i to me malo smeta.

U dresu pobjednika, kod kojih u sastavu nije bilo Marka Tomasa i Ivana Ramljaka, Gordić je upisao 22 poena. Ukić je dodao 10 poena i 10 asistencija, Zubčić 14 poena i šest skokova, a Babić (7 skokova) i Bilan (4 skoka) su zabili po 13 poena.

Kod Zagreba su najbolji bili Perić s 23 poena i pet skokova, Vučić sa 17 poena i sedam skokova i Božić sa 16 poena i četiri skoka.

>>Neka se Jasko posve oporavi, neka se ne žuri

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
07:35 21.05.2015.

no coment !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije