Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na vrhu ABA lige

Cedevita u dramatičnoj završnici pobijedila Partizan

Cedevita - Partizan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
29.11.2015.
u 21:20

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 13 koševa i četiri skoka, Jacob Pullen je zabio 12, Henry Walker 11, a James White i Luka Babić po devet koševa.

U derbiju 12. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u dvorani II Doma sportova pobijedila Partizan sa 75:72 u dramatičnoj završnici. Za momčad Veljka Mršića bila je to deveta pobjeda u zadnjih 10 susreta u svim natjecanjima. 

Partizan je bolje otvorio utakmicu i veći dio prvog poluvremena je bio u vodstvu. Gosti su u prvoj četvrtini imali i devet koševa prednosti (23:14). Cedevita je do kraja četvrtine smanjila na 17:23, a na otvaranju druge dionice uspjela je izjednačiti rezultat (25:25). Partizan tada radi seriju 7:0 i ponovo dolazi do osjetne prednost. Cedevita se još jednom vratila i do poluvremena je smanjila na koš zaostatka (35:36).

U trećoj četvrtini hrvatski prvak je okrenuo rezultat, poveo 47:44, no gosti iz Beograda su do kraja četvrtine serijom 8:2 ponovo prešli u vodstvo.

Cedevita je u zadnju dionicu igre ušla serijom 5:0 i obranivši koš u prve tri minute. Šest minuta prije kraja hrvatska momčad je imala do tada najvećih plus četiri (58:54), a pet minuta prije kraja i sedam koševa prednosti (63:56).

Partizan se vratio serijom 8:0 i dvije i pol minute prije kraja gosti su poveli 64:63. U posljednje dvije minute gledali smo neizvjesnu završnicu, a 46 sekundi prije kraja utakmice rezultat je bio 71:71. Gosti su tada promašili napad, a Pullen je s dva slobodna bacanja 11 sekundi prije kraja doveo Cedevitu u prednost 73:71.

Šest sekundi prije kraja utakmice priliku za novo izjednačenje je imao Anđušić, no realizirao je samo jedno slobodno bacanje. Pullen je potom realizirao jedno bacanje za vodstvo Cedevite 74:72, no domaćin je uhvatio loptu za nova dva bacanja od kojih je Babić pogodio samo jedno za 75:72 dvije sekunde prije kraja. U preostalom vremenu Partizan je uspio pucati po košu, ali ne i pogoditi.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 13 koševa i četiri skoka, Jacob Pullen je zabio 12, Henry Walker 11, a James White i Luka Babić po devet koševa.

Kod Partizana najefikasniji su bili Andrew Jones sa 21 košem i četiri skoka, dok je Čedomir Vitkovac dodao 10 koševa. 

Preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ligi Cibona i Zadar igrat će sutra. Cibona gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde, dok će Zadar ugostiti Igokeu.

Na ljestvici vode Cedevita (21) i Mega Leks (21), a Budućnost je treća sa 20 bodova, no Crnogorci imaju utakmicu manje (večeras igraju sa Sutjeskom).

>>Gordić uoči derbija Cedevite i Partizana: Neobično je igrati protiv bivših klubova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije