Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S FENEROM U FINALU

Cedevita svladala i Galatasaray, Ataman naredio Ercegu da promaši bacanja

Cedevita
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/8
20.09.2014.
u 22:25

Nakon Albe (55:54), cedevitaši su dobili i triler protiv Galatasaraya (93:86) i to nakon dva produžetka.

Košarkaši Cedevite igrat će sutra s Fenerbahčeom (20.30) u finalu predsezonskog turnira u Zadru. Za to su se izborili pobjedom i nad drugim euroligašem. Nakon Albe (55:54), cedevitaši su dobili i triler protiv Galatasaraya (93:86) i to nakon dva produžetka.

Doduše, utakmicu je obilježilo i što je turski trener Ergin Ataman od svog najboljeg igrača Ercega (24 koša) zatražio da namjerno promaši slobodna bacanja. Bilo je to kod 77:77, samo 5.8 sekundi prije kraja, a razlog nam je otkrio bivši cedevitaš Nolan Smith:

- Htjeli smo da u novom produžetku imamo priliku za pobjedu s većom razlikom kako bismo u nedjelju igrali s nekom od turskih momčadi, s Fenerom ili Darušafakom, a ne utakmicu za 5. mjesto sa Zadrom.

Cedevitin trener Jasmin Repeša razumio je tu odluku turskog kolege:

- Poštujem njihovu želju, no mi smo trebali dobiti utakmicu u 40 minuta.

Smith je svom prošlosezonskom klubu zabio 14 koševa i bio je drugi najbolji pojedinac Galatasaraya. Kod njegovih bivših suigrača prednjačio je centar Miro Bilan (23 koša, 11 skokova) koji je suparnicima presudio tricom pogođenom 23 sekunde prije kraja drugog produžetka. Priznat će, bila je to velika rijetkost u karijeri:

- Posljednji puta sam tricu zabio prije šest, sedam godina, još dok sam igrao za Šibenik.

Solidnu partiju pružio je privremeni kapetan Roko Ukić (10 koševa, 7 asistencija), a Fran Pilepić (14 koševa) pokazao je da bi mogao biti šuterski oslonac momčadi (četiri trice, dvije u prvom produžetku). Važnu tricu, svoju jedinu, zabio je Zubčić (12 koševa), na početku 50. minute.

Repeša imao razloga biti zadovoljan:

- Dobili smo klub koji je lani igrao u četvrtfinalu Eurolige. Otvorili smo susret kako treba, agresivno, s kontrolom skoka, uz dosta trčanja i dobar protok lopte. No, tijekom susreta imali smo i razdoblja slabe igre.

I ovu je utakmicu Repeša iskoristio za dodijeli minutažu mladim igračima pa je u startnoj petorci bio 19-godišnji Žganec (13 minuta), a minutu manje igrao je 18-godišnji Arapović.

- Dečki su igrali protiv euroligaša, a naša igra s njima na parketu nije trpjela. Oni su perspektiva kluba, naša je odluka da im dajemo minutažu pa će u finalu u petorci početi 17-godišnji Mazalin.

U posljednjoj utakmici trećeg dana turnira, Fenerbahče je pobijedio Darušafaku (80:67) pa će za prvo mjesto igrati s Cedevitom. Za treće mjesto u nedjelju igraju Alba i Darušafaka (18), a za peto mjesto borit će se domaćin Zadar i Galatasaray (15.30).

>> Luda noć Johna Shurne, pet trica u produžetku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije