Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita razbila Limoges

I nakon 102 koša, Repeša je tražio dlaku u jajetu!

Cedevita - Limoges
Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
1/7
28.11.2014.
u 21:15

Cedevitaši su uknjižili rekordnu 31 asistenciju (Ukić 9, Gordić 7), dominirali su u skoku (34-20), a trice su pucali za 57 posto (13/23).

Nakon što je Cedevita razmontirala francuskog prvaka Limoges (102:83), jedan zaposlenik hrvatskog prvaka kazao nam je:

- Uh, ovo je bilo zadovoljstvo jednako kao da sam spavao sa Sharon Stone.

I doista, za sve Cedevitine navijače, a posebno za vjerne Fakine, ovo je bilo svojevrsno orgazmično iskustvo jer tko zna kada će njihov klub u Euroligi ponovo nekoga tako “rasturiti”. Uostalom, bila je to i večer klupskih rekorda. Osam trica u prvom poluvremenu i 31 asistencija na kraju (Ukić 9, Gordić 7).

Nametnuo se Žganec

No, sve to nije bilo dovoljno za potpunu sreću Cedevitina trenera Jasmina Repeše. Morao je on potražiti dlaku u jajetu:

- Dečkima i publici čestitam od srca. Napadački smo odigrali dosta dobro, i u reketu i pri šutu, bili smo kombinatorni, no u obrani smo morali biti bolji. U prvih pet minuta druge četvrtine primili smo dva koša, a onda smo u narednih pet primili 17. Srećom, u skoku smo dominirali, što protiv atletskih Francuza nije lako.

Skakački se nametnuo 19-godišnji Karlo Žganec kojeg je Repeša pohvalio:

- Pet napadačkih skokova za 17 minuta, to je jako puno i za veće atlete. Pilepić (21 koš) je pak ponovo imao fantastičnu šutersku večer, no on zabije tricu pa primi tricu. Najbolji igrač na terenu bio je Miro Bilan (24 koša, 8 skokova) koji je imao i osvetničkih poriva nakon samo 60 koševa momčadi u Limogesu.

- U Limogesu smo izgubili sa “minus 11” jer Ukić nije igrao, a ja sam taj tjedan bio bolestan pa sam odigrao svoju najslabiju utakmicu. Morao sam im se za to osvetiti.

Bio je to pravi gušt

Bivšem partizanovcu Leu Westermanu nije bilo jasno kako je njegov sastav mogao tako teško stradati uz 15 trica i vrlo visok tricaški postotak (56). No, imali su peh da su se raspištoljili i cedevitaši (13 trica) kod kojih je Pilepić zabio pet trica:

- Bio je izuzetan gušt pobijediti nekoga u Euroligi sa 19 razlike. Limoges mi se činio malo umornim i mi smo iskoristili sve što su nam dali. A dali su im jako puno, ustvrdio je gostujući trener Dupraz:

- Možda su moji igrači mislili da će ovdje biti kao u francuskom prvenstvu u kojem marširamo, no Euroliga se bez obrane ne može igrati.

Cedeviti je to druga euroligaška pobjeda (2-5) s čime je izglede za prolaz u Top 16 sačuvala “živim” jer tri kola prije kraja prvog kruga zaostaje jednu pobjedu za četvrtoplasiranom Albom (3-4).

>>Ukić: Euroliga bez hrvatskog kluba bila bi za nas katastrofa!

Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije