Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDE ZADRA I CIBONE

Cedevita prošla paklenu atmosferu Sinja: Ozračje je bilo veličanstveno

KK Alkar - KK Cedevita
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
15.04.2014.
u 23:55

Nakon pobjede kod Kvarnera (91:79), Zadar je i dalje jedina nepobijeđena momčad Lige za prvaka.

U petom kolu košarkaške Lige za prvaka, svi su favoriti bili uvjerljivi, a košarkaši Zagreba osvojili su bodove na vrlo vrućem Baldekinu pobijedivši GKK Šibenik (86:80) i to najviše zahvaljujući kapetanu Haliloviću (14 koševa, 12 skokova, 7 asistencija) i Novačiću (25 koševa).

Drugi šibenski klub Jolly gostovao je kod Cibone i očekivano ostao bez bodova. Nakon što su domaćini prvi put zabili tek iz desetog napada, gosti su bili u igri sve do 28. minute (54:54) no onda se gostima dogodio potop. U preostalih 12 minuta cibosi su napravili razliku od 28 koševa (93:65), a po korisnosti među njima su prednjačili svestrani Šarić (22 koša, 10 skokova) i borbeni Kuridža (12 koševa, 10 skokova, 4 osvojene lopte). Šibenikov Amerikanac Smith se napromašivao (trice 0-5), a Cibonin Amerikanac Blassingame djelovao je nemotivirano (šut 1-7). No, zato su više minuta no obično dobili Cibonini klinci među kojima je prednjačio 17-godišnji Arapović (13 koševa).

- Blassingame je bio bez inspiracije, no u Zagrebu nam svojim pritiskom Junaković može iznijeti utakmicu. Blassingame nam je bitan da nam iznese utakmice na gostovanjima - kazao je Cibonin trener Slaven Rimac.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Bez većih teškoća Cedevita je prošla paklenu atmosferu Sinja. Momčad Jasmina Repeše sa 87:72 (26:11, 25:20, 19:17, 17:24) svladala je domaći Alkar. Nije Sinjanima pomogla puna dvorana, natiskalo se preko 1200 grlatih gledatelja, koji su od prve do posljednje minute bodrili svoje ljubimce.

Cedevita je hladnokrvno riješila pitanje pobjednika u prvih pet minuta kada je na semaforu svijetlilo 21:4. Nakon toga Repeša je rotirao igrače, kontrolirao utakmice, a tek u jednom trenutku Alkar je uspio doći na minus 11. No, to je bilo sve.

- Ništa igračima ne mogu prigovoriti, u otvaranju su presudili neki taktički faktori. Želio sam da u tih prvih pet minuta bude 0:0, a ne 21:4, da uđemo u bonus ako treba. No, nismo se predali do kraja, odigrali smo mušku utakmicu. Sretan sam što sam na klupi Alkara, ovakve navijače nema nitko u Hrvatskoj - rekao je trener Alkara Damir Milačić.

Sinjani i dalje sanjaju četvrtu poziciju, ali Cedevita nije bila momčad preko koje mogu izboriti samu završnicu prvenstva Hrvatske.

- Ovo ozračje bilo je veličanstveno. Teško je igrati u Sinju, znao sam da je najvažnije ući maksimalno koncentrirano na ovako vrućem terenu. To je odlučilo utakmicu - kazao je Repeša.

Prvo ime dvoboja bio je Ante Delaš, kojeg obožava publika u Sinju. Doživio je prave ovacije, nisu zaboravljeni dani kada je nosio dres Alkara, ali nije imao popusta. Zabio je 16 koševa, iz igre je šutirao 6-6, a devet igrača Cedevite upisalo se u strijelce. Domaće je predvodio Mirko Modrić, koji je sa 17 koševa bio najefikasniji igrač utakmice, a njemu uz bok bili su Luka Žitko i korpulentni Mato Perajica s po 11 poena.

Nakon pobjede kod Kvarnera (91:79), Zadar je i dalje jedina nepobijeđena momčad Lige za prvaka čiji poredak nakon pet kola izgleda ovako: 1. Zadar, 2. Cibona 4-1, 3. Cedevita 4-1, 4. Zagreb 2-3, 5. Alkar 2-3, 6. Jolly 2-3, 7. Kvarner 1-4, 8. Šibenik 0-5

>> Direktor Mamić piše: 'Sveti Ante, splitski dijamante'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije