Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona

Cedevita pobjedom protiv Igokee otvorila ABA ligu

Cedevita - Igokea
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.10.2015.
u 21:36

"Imali smo priliku vidjeti ono što se događa u početku sezone, što smo vidjeli i u utakmicama koje su igrane jučer. Bilo je tu dosta muke i ekipe su još neuigrane"

Cedevita je ABA ligu otvorila domaćom pobjedom nad Igokeom 67:56. Momčad koju od ove sezone vodi Veljko Mršić kontrolu je preuzela u drugoj četvrtini. Poslije toga domaćini su vodili do samog kraja. Gosti su priprijetili krajem treće (došli na -6) i sredinom četvrte četvrtine (došli na -4). No, na isteku treće dionice sa zvukom sirene Jacob Pullen zabio je vrlo važnu tricu za 53:44, a poslije trice Miroslava Pašajlića za 58:54 u četvrtoj dionici, Miro Bilan ubacio je dva, a Lovro Mazalin četiri poena (bili su mu to jedini na utakmici, ali ujedno su došli u najbolje moguće vrijeme) u Cedevitinoj seriji 6-0, da bi na 53.6 sekundi do završetka utakmice vrlo važnu tricu iz desnog kuta za 67:56 pogodio Tomislav Zubčić.

"Imali smo priliku vidjeti ono što se događa u početku sezone, što smo vidjeli i u utakmicama koje su igrane jučer. Bilo je tu dosta muke i ekipe su još neuigrane. U prvom dijelu smo odigrali dobru obranu, ali u trećoj četvrtini jako nam je patio obrambeni skok i Igokea se vratila u utakmicu. U zadnjoj četvrtini došli su potom na četiri poena zaostatka, no promjenom obrane uspjeli smo zaustaviti njihov protok lopte u napadu i natjerali ih na neke teške šuteve koje su promašili. Što se tiče novih igrača, njihova reakcija je normalna. Svatko od njih želio se dokazati i očekivano je da im je potrebna prilagodba", izjavio je poslije pobjede trener Cedevite Veljko Mršić.

U svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Cedevita je krenula s petorkom Pullen, Babić, White, Arapović i Bilan. Prvu su četvrtinu domaćini završili s vodstvom 16:12, a u drugoj su se odvojili kad su poslije koša i dodatnog slobodnog bacanja Nemanje Todorovića za 16:17 prednost gostiju odigrali nekoliko kontri i prešli u vodstvo 28:17.

Tu 12-0 seriju šutom s četiri metra licem prema košu na 2:40 min. do završetka poluvremena zaključio je Zubčić. Bili su to trenuci kad je Zubo bio u svojem elementu jer je nešto prije toga "nalijepio" jednu blokadu protivničkom beku, a onda i presjekao jedan pas Igokee.

Poslije 20 minuta Cedevita je vodila s osjetnih 15 razlike. Bilo je 36:21, a napad domaćina bio je prilično ujednačen pa su čak osmorica igrača Zagrepčana u prvom poluvremenu zabila po četiri ili pet poena.

To vodstvo kasnije se istopilo na, već u uvodu spomenutih, samo četiri razlike. No, najbitnija je pobjeda, čime se složio i krilni centar Cedevite Tomislav Zubčić (7 poena i 11 skokova): "Prva utakmica je uvijek najteža. Napravili smo razliku u prvom poluvremenu, ali poslije smo im lagano dopustili sedam napadačkih skokova u prvih sedam minuta. To ih je vratilo u utakmicu, a mi smo malo ušli u nervozu, no na kraju smo izvukli pobjedu i to je najbitnije."

Samo Luka Babić s 10 poena, sedam skokova i tri asistencije je bio dvocifren kod Cedevite, u čijim redovima su se svi koji su igrali (u igru nisu ulazili samo Džanan Musa i Karlo Žganec) upisali u strijelce.

"Mislim da je ovo timski sport i zdravo je za ekipu kad raspodijeli svoje koševe među igračima. Drago mi je da su sve svi upisali u strijelce jer ekipa funkcionira kad igraju svi", dodao je Zubčić.

Trener gostiju Željko Lukajić nije bio razočaran: "Sigurno da su domaćini opravdali ulogu favorita. S ovakvim rosterom ispred sebe su postavili visoke ciljeve. Mi imamo neke druge ciljeve i ovaj poraz od Cedevite nije neplaniran, no željeli smo se pokazati u najboljem svjetlu i vidjeti što možemo protiv momčadi koja je u ovom trenutku po iskustvu i kvaliteti ispred nas. Želio sam pronaći neku igru jer zadnjih dvadesetak dana nismo imali ni 10 igrača na terenu. Čakarevića smo izgubili na duži period. Krstić je još uvijek u bolnici, a Dimić je tek prekjučer uhvatio loptu i danas sam ga namjerno više forsirao."

Kod gostiju je Aleksandar Ćapin upisao 15 poena i pet asistencija, Miloš Komatina ubilježio je 11 poena i devet skokova, a Nemanja Todorović 12 poena i četiri skoka.

"Čestitam ekipi Cedevite na zasluženoj pobjedi. Utakmicu smo otvorili mekano i loše. Dopustili smo im da nas pretrče i odigraju nam dosta kontranapada. Osjetio se nedostatak visine u odnosu na Bilana i Žorića, no u drugom poluvremenu smo se popravili. Bolje smo trčali, probali se vratiti rezultatski, ali nismo se snašli na njihovu zonsku obranu i na kraju smo izgubili. Sada je na nama da se spremimo za Olimpiju kako bi došli do pobjede kod kuće", na konferenciji za novinare poslije utakmice izjavio je Todorović.

>>Coseyjev de(r)bi iz snova, Zadar dobio Cibonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije