Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevita pobijedila Union Olimpiju, a Zadar bolji od MTZ-a

Cedevita - Union Olimpija
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
27.12.2014.
u 21:58

Cedevitu je do jedanaeste pobjede u sezoni odveo Miro Bilan sa 17 poena, dok je Roko Ukić dodao 13 poena

U 15. kolu ABA lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Union Olimpiju sa 66:60 i tako upisala svoju petu pobjedu zaredom (Budućnost, Alba, Szolnoki, Krka, Olimpija).

Slovenci su nakon prve četvrtine vodili 18:12, no sjajnom igrom u drugoj četvrtini doprvak ABA lige okreće zaostatak u vodstvo 32:29, koliko je bilo na poluvremenu. U trećoj dionici Cedevita se odvojila, a u posljednjoj imala i 15 razlike, ali je na kraju morala strepjeti do pred sam kraj jer su se gosti velikom serijom opasno približili.

- Mislim da u cijeloj ovoj priči najvišu vrijednost imaju dva boda, s obzirom na probleme koje smo imali pred utakmicu i na probleme koje smo iskreirali već u ranoj fazi utakmice. Naime, pred utakmicu ostali smo Gordića, koji nam je specijalno važan za ovakve protivnike kao što su Olimpijini razigravači Marinović i naš mladi Marinelli jer je bitno da on napravi pritisak na loptu, koji je veći nego što ga može napraviti bilo tko drugi. U tijeku utakmice vrlo rano smo napravili velik broj faulova i tako smo već u prvom poluvremenu morali igrati sa Zubčićem na trojci, a ne sjećam se da to on ikada radi i na treningu. Normalno da to stvori određenu nervozu i malu nesigurnost. No, sa zonskom obranom uspjeli smo na kraju prvog poluvremena otići na plus tri i to je po meni bio dobar rezultat, s obzirom da smo im dozvolili 10 skokova u napadu, da nismo zabili nijednu tricu i da smo imali problema s osobnim pogreškama. U drugom smo poluvremenu bitno popravili igru u obrani i jedino je šteta što već u ranoj fazi drugog poluvremena nismo napravili veću razliku jer smo, ako se ne varam, imali tri kontranapada koje nismo uspješno završili. Međutim, nastavivši igrati obranu stvorili smo razliku, no umjesto da utakmicu privedemo kraju kako treba, ušli smo u veliki broj grešaka u obrani i došli u situaciju da smo skoro napravili veresiju, rekao je nakon utakmice Jasmin Repeša.

Cedevitu je do jedanaeste pobjede u sezoni odveo Miro Bilan sa 17 poena, dok je Roko Ukić dodao 13 poena. 

Zadar je u Dvorani Krešimira Ćosića bio bolji od skopskog MZT-a sa 74:69. Hrvatski klub krenuo je snažno u utakmicu, odmah se odvojio, a prvu četvrtinu dobio je 27:12. Gosti su se do kraja utakmice konstantno približavali, ali ipak nisu mogli okrenuti utakmicu. Najefikasniji u sastavu Zadra bili su Ive Ivanov i James Brian Florence sa po 24 poena.

Cedevita se probila na drugo mjesto, dok je Zadar šesti na ljestvici.

>>Crvena zvezda zaustavila pobjednički niz Cibone i oborila rekord

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije