Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
C. zvezda dobila cedevitu

Hrvatsko-srpski veliki derbi odlučili Slovenci - suci i Blažič

Cedevita - Crvena zvezda
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
24.11.2014.
u 22:30

Presudne koševe (s crte za slobodna bacanja) zabio je Slovenac Blažič, a prekršaj za kojeg se Ukić kune da nije bio dosudio je slovenski sudac Petek.

Veliki derbi ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde svoj je vrhunac imao u posljednjoj sekundi utakmice. Kod 87:88, cedevitaši su imali pet i pol sekundi za napad, no Ante Delaš je promašio tricu za pobjedu. Drugu u posljednjih 25 sekundi. No, nije mu za zamjeriti jer je prije toga unutar jedne minute Ante zabio tricu i dvicu (pod nesuđenim prekršajem) za vodstvo domaćina 87:85.

Šteta je što je Pilepić 43 sekunde prije kraja napravio peti prekršaj jer je imao odličnu šutersku večer (21 koš, trice 5-8). Baš kao što je i veliki peh to što se u drugoj četvrtini ozlijedio najbolji defenzivac Ramljak.

Treći poraz Cedeviti “presudili” su Slovenci. Jedan reprezentativac i tri suca. Nakon što u prvom dijelu nije zabio niti jedan, Blažič je u nastavku ubacio čak 20 koševa (trice 4-5). A zabio je i presudna slobodna bacanja poklonjena mu od sunarodnjaka Saše Peteka kojem se Cedevitin kapetan Ukić kleo da Blažiča nije dotaknuo. Na koncu je Peteka, koji je pokazao da je kontakt bio na ruci, demantirao upravo Blažič rekavši da ga je Ukić dodirnuo tijelom. Ako se to i dogodilo bilo je dovoljno kasno da ne utječe na taj šut. Uostalom, malo prije toga u sličnoj je situaciji bio Pilepić kod postizanja trice pa se suci tada nisu oglasili.

Prije te nespretne sudačke završnice, Cedevita je suparniku previše dozvolila. Domaćini su započeli susret 0:11, a na početku nastavka primili su 10 koševa u 109 sekundi. Tada su u petorci bili neoporavljeni Babić, neiskusni Žganec i tada neodlučni Zubčić što su zvezdaši pojačanom obranom znali naplatiti.

Kad su se domaćini opet nekako prikrali (52:56), gostujući trener Radonjić odlučio se za petorku bez centra (Marjanović je igrao samo 13 minuta), s Kalinićem na četvorci i Tejićem na petici, pa su gosti u 31. minuti otišli na “plus 13”.

Uslijedilo je opet oranje i kopanje cedevitaša zbog čega im je u završnici ponestalo svježine. I dok su zvezdaši, i kapetan Lazić i trener Radonjić, posvećivali pobjedu svom ubijenom navijaču, trener domaćina Repeša bio je izrazito neraspoložen. Podsjetili smo ga na onih primljenih 10 koševa u 109 sekundi, a on je kazao:

- I prva petorka je za 200 sekundi primila 11 koševa. I jedni i drugi su mogli barem nešto obraniti, ako već nisu mogli ništa zabiti. Kada mi zabijemo 87, onda moramo pobijediti, no nismo spriječili Williamsa i njegova dubinska dodavanja (op.p. 12 asistencija) iz kojih su oni zabili 20 koševa.

Još više naljutili su ga suci:

- Ne, neću komentirati posljednji napad Zvezde. Pitajte Nakića. On zna, kao supervizor suđenja. Hrvatska posla. Uvijek isto.

Crvena zvezda je vodeća u ligi s omjerom 9-0, slijedi Budućnost (8-1) pa Cedevita (6-3).

>>Bobi sa 222 cm: Misli svatko da je meni lako...

Komentara 10

Avatar salko1951
salko1951
09:12 25.11.2014.

Opet su krivi suci?

BS
bravo_sammir
08:46 25.11.2014.

Uvijek su nam suci krivi! Dosta vise prituzbi a i novinari su prva liga . Ako ga je ukic i tijelom dirao faul je, a tko je kriv za dva puta 0:11? Tko je kriv za promasene nerezonske suteve? Dosta mi je tuzakanja protiv sudaca a sto je najgore od onih koji nisu nikada niti igrali a kao sve znaju.

Avatar comandante
comandante
09:18 25.11.2014.

Sumnjiv zadnji faul i očajno sudjenje koje je više tijekom utakmice išlo na ruku Cedeviti pa i ona smiješna tehnička za Kalinića kada mu je Ukić stao na nogu, malo realnosti, imali smo zadnji napad, e sada što je odigran amaterski treba netko drugi objasniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije