Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pomolu prijelaz

Cedevita mjerka Cibonina Damira Markotu Šveđu

02.11.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - 6. kolo ABA Lige, KK Cibona - KK Szolnoki Olaj.  Damir Markota.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
27.11.2014.
u 15:56

Tomas: Kad mu istekne ovaj ugovor, zbog ozljeda će mu biti nuđeni ugovori na jedan mjesec

Nakon Cibone i Zagreba, hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Markota Šveđo mogao bi zaigrati i u trećem zagrebačkom klubu. I to relativno brzo jer u tijeku su pregovori s Cedevitom. Događa se to u tjednu u kojem se Cedevita (sutra) hvata za svoju posljednju slamku izgleda za prolaz u euroligaški top 16 protiv francuskog prvaka Limogesa.

Repeša ne želi riskirati

Markoti 15. siječnja istječe tromjesečni ugovor s Cibonom pa će se Cedevita morati obratiti njegovu sadašnjem klubu ako ga želi dovesti između 21. i 23. prosinca što mu jedino omogućuje igranje u drugom klubu ABA lige. I po ovome se vidi da Cedevitin trener Jasmin Repeša na tržište izlazi bez velikog rizika i da ponajprije želi dovoditi igrače koje dobro poznaje kao što je bio slučaj s Marijem Delašem i Rokom Ukićem.

S obzirom na to da je Markota još uvijek u snazi, njegov dolazak u Cedevitu značio bi da bi jedna od sadašnjih četvorki bila potpuno gurnuta u drugi plan, a lako je doći do zaključka da bi to bio Tomislav Zubčić koji ne uspijeva opravdati očekivanja. Osim toga, teško je vjerovati da bi se išlo raskidati višegodišnje ugovore tek dovedenih igrača kao što su Mario Delaš, Marko Arapović i Karlo Žganec.

Više im nedostaje petica

Po nama, Cedeviti ovog trenutka više nedostaje još jedna petica. Treba im "vertikalac", skočan i pokretljiv visoki igrač koji skače, zakucava, dijeli blokade i dobro trči i koji bi kao takav bio idealan za odmaranje prvog centra Bilana. Doduše, dovođenje Markote još uvijek ne bi značilo da neće doći i takav igrač, već da je riječ o "zamjeni dijelova" u momčadskom stroju, odnosno o podizanju kvalitete sastava.

Markota je jučer s Cibonom bio u Prištini gdje su vukovi igrali prijateljsku utakmicu, ali su i pokušavali dogovoriti suradnju s tamošnjim klubom. Cibona će pomagati stručno, a zauzvrat bi mogla crpiti iz tamošnjeg vrela talenata koje se tek pomalo otkriva.

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
09:36 29.11.2014.

pa jeli tolik akriza na tržištu da se za Markotu otimaju

Avatar comandante
comandante
12:37 29.11.2014.

Imaju samo Zupčića, Delaša,Žganeca i Arapovića na toj poziciji, valja se pojačati:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije