Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita slavila protiv Karpoša

Mavra: U posljednje dvije minute kao da smo se prestrašili pobjede protiv Cedevite

Cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/17
24.02.2017.
u 22:11

Protiv Karpoša se vidjelo da nemamo energije i možemo biti sretni što smo u tih šest dana nakon osvajanja Ćosićeva kupa dobili obje utakmice, ističe Cedevitin trener Mršić

Iako su plesali po rubu, košarkaši Cedevite su izborili nove regionalne bodove i to protiv skopskog Karpoša (81:77). Pobjednik hrvatskog Kupa nadjačao je pobjednika makedonskog Kupa no vrlo malo je nedostajalo da slave gosti.

- Da nam je u posljednje dvije minute ušla jedna lopta, mi bismo pobijedili. Imali smo priliku da nešto napravimo u toj pomalo konfuznoj završnici jer su obostrano napadi i promašaji išli kao na filmskoj i nije bilo prekida za pozvati minutu odmora. No, pružili smo dostojan otpor jako dobroj momčadi koja ima puno veću igračku širinu od nas, a o razlici u kvaliteti sastava govori vam i to da je Cedevitina klupa zabila 48 koševa, a naša 11 - zaključio je trener Karpoša Dragan Nikolić naglasivši sljedeće:

- Bilo je lijepo igrati u ovako gospodskom ambijentu kakav je u Zagrebu u kojem smo se mi prikazali u najboljem svjetlu.

Takvim se pokazao i Hrvat u sastavu Karpoša Dominik Mavra (18 koševa, 4 asistencije) dok se s njime nije počeo baviti Filip Krušlin.

- Kruška me potrošio, odvojio me od lopte i napravio dobar posao. No, i unatoč tome imali smo priliku iznenaditi Cedevitu no u posljednje dvije minute kao da smo se prestrašili moguće pobjede.

I u prvoj međusobnoj utakmici, onoj koju je Karpoš dobio, Mavra je igrao dobro.

- Tu utakmicu ljudi više pamte po moje četiri trice, nego po dobro igri. Mislim da sam ovaj susret bolje odigrao. I kao igrač Cibone u ovoj sam dvorani dobro igrao. Nakon startnih 0-8 igramo dobro kao momčad ali i ja kao pojedinac što mogu zahvaliti tome da su me zaobišle ozljede, nemam onih problema s trbušnim zidom i preponama.

Najbolji pojedinac gostiju, centar Labović (27 koševa, 6 trica), često je prigovarao suigračima pa smo se zapitali da li je takvo prepucavanje uobičajeno za skopski sastav?

- To je za naš "putujući cirkus" normalna stvar, no nema tu zle krve, sve je to u žaru želje da se pobijedi - objasnio je Zadranin u dresu Karpoša kojeg u sljedećem kolu očekuje borba za ostanak u ligi upravo protiv njegova matičnog kluba.

- Ako Mornar pobijedi Krku u gostima onda nam ne bi ni trebala pobjeda protiv Zadra.

Cedeviti pak trebaju obje pobjede do kraja (Olimpija u gostima, FMP doma) da bi zadržala drugo mjesto koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju. Nakon mukom zasluženih bodova protiv Cibone, cedevitaši su se mučili i s makedonskim sastavom pa trener Veljko Mršić ističe:

- Protiv Karpoša se vidjelo da nemamo energije i možemo biti sretni što smo u tih šest dana nakon osvajanja Ćosićeva kupa dobili obje utakmice regionalne lige.

Da bi se to dogodilo, Mršić je protiv Karpoša morao i ponešto "kemijati" na centarskim pozicijama. Jedno vrijeme držao je na parketu dvije četvorke, Arapovića (16 koševa, 4 asistencije) i Johna Shurnu (8 koševa), no u 36. minuti ipak je u igru vratio prvog centra Bilana.

- Kada je Arapović ostao bez snage da prati Labovića i napravio dvije obrambene pogreške, odlučio sam se za Bilana kako bismo imali kome spustiti loptu u reket i kako bismo dobili u skakačkom segmentu. I Bilan je odmah uhvatio napadački skok i zabio koš i bacanje. Inače, igrači s klupe su nam dali dosta energije, popravili su našu obranu i izmorili glavne igrače gostiju koji su u završnici ostali bez svježine - zaključio je Mršić.

Poredak: 1. Crvena zvezda 22-1, 2. Cedevita 18-6, 3. Partizan 17-6, 4. Budućnost 16-7, 5. Cibona 11-12, 6. Igokea 11-12, 7. FMP 10-13, 8. Olimpija 10-13, 9. Karpoš 9-15, 10. Mega 9-14, 11. MZT 8-15, 12. Mornar 8-15, 13. Krka 7-16, 14. Zadar 7-16.

>> Cedevita i Jolly pokazali da i rivali mogu biti prijatelji

Komentara 1

Avatar Jug3
Jug3
22:21 24.02.2017.

Pa normalno,da su sudije krive? Gde ce hrvati izgubiti posteno. Uvek jih neko pokrade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije